Başkandan Muhalefete Meydan Daveti

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Tüm siyasi partileri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen kutsal nöbete destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Başkandan Muhalefete Meydan Daveti
Başkan Enver Yılmaz, yaşanan darbe girişimi ve düzenlenen demokrasi nöbetlerinin bir parti meselesi olmadığını ifade ederek, “Eğer darbe teşebbüsü başarılı olsaydı siyasi partiler de kapatılacak, herkesin ileriye dönük planları kesintiye uğrayacaktı. Bu nedenle tüm siyasi partilerimizi, meydanlara gelerek demokrasi nöbetlerine ve düzenlenen mitinglere destek olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi önündeki Demokrasi Meydanı hepimizindir. Hiçbir siyasi görüşe ait değildir. Türk bayrağından başka bir bayrak dalgalanmıyor. Gelin bir akşam da siz buradaki nöbete destek verin. Bu vatan hainlerine karşı tepkinizi gösterin” şeklinde konuştu.

Darbe girişimi sonrası yaşanan normalleşme sürecinde tüm partilerin bir araya geldiğine dikkat çeken Yılmaz, bu süreçte önemli gelişmeler yaşandığına da dikkat çekti. Başkan Yılmaz, hainlerin yuvalandığı askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması, harp okulları ve askeri liselerin kapatılması, diğer birçok önemli kararların hayata geçirilmesinde devletin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındaki en büyük gücün millet olduğunu vurguladı.
Kaynak: İHA