Başkan Gökçek, Canlı Yayından 15 Temmuz Kızılay Meydan'ındaki Vatandaşlara Hitap Etti

Katıldığı bir televizyon programından 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’na canlı olarak bağlanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, demokrasi nöbetleriyle vatandaşların Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozduğunu belirterek, “Bizi Türk, Kürt, Alevi, Sünni diyerek bölmeye çalışacaklar. Bu vatanı da, bu milleti de böldürmeyiz” dedi.

Başkan Gökçek, Canlı Yayından 15 Temmuz Kızılay Meydan'ındaki Vatandaşlara Hitap Etti
15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’nda 19 gündür devam eden demokrasi nöbetine vatandaşların yoğun ilgisi ilk günkü gibi devam ediyor. Katıldığı bir televizyon programından miting alanına canlı olarak bağlanan Başkan Gökçek, vatandaşlara hitap etti. İstanbul Yenikapı’da pazar günü yapılacak dev mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine diğer illerden katılım olmayacağını belirten Başkan Gökçek, pazar günü Ankara’da 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’nda nöbet tutmaya devam edeceklerini açıkladı.

Başkan Gökçek, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan İstanbul’dan sonra ikinci bir mitingin Ankara’da yapılması için talepte bulunacağım” diye konuştu.

Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Allah kısmet ederse pazar günü hepimiz birden Yenikapı’ya gideceğiz demiştik. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızdan ‘biz o gün Yenikapı’da olduğumuz saatte herkes kendi meydanında olacak ve o meydanlardan bizi izleyecek. Sizde mitinginizi kendi yerinizde yapacaksınız’ talimatı geldi. İnşallah Ankara’da da İstanbul’dan sonra ikinci bir mitingin sözünü Sayın Cumhurbaşkanımızdan alacağımızı ümit ediyorum. Onun için İstanbul Yenikapı’daki miting saatinde Ankara’da Kızılay’da olacağız.”

“Bizi bölmeye çalışacaklar”

Milletin birliği ve beraberliğiyle ilgili olarak vatandaşları Türk, Kürt, Alevi, Sünni diyerek bölmeye çalışacaklarına dikkat çeken Başkan Gökçek, “Şimdi Kızılay’da birlik ve beraberliğimizi bütün dünyaya ilan etmek için ‘Alevi-Sünni kardeştir diye sizi haykırmaya davet ediyorum” dedi.

Başkan Gökçek, daha sonra da “Türk-Kürt kardeştir” sloganı atılmasını istedi.

Demokrasi nöbetleri tutan vatandaşların Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Kardeşlerim bütün dünyaya, Almanya’ya, Fransa’ya, İngiltere’ye, Amerika’ya, bizi duyan herkese ama herkese ‘bizi bölemezsiniz, bizi parçalayamazsınız’ mesajını veriyorsunuz. Bu milleti bölmeye kalkmayın, bu vatan da bu milleti de böldürmeyiz. Siz işinize bakın biz işimize bakalım” diye konuştu.

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, Ankaralı sanatçı Ömer Faruk Bostan da eşlik etti.
Kaynak: İHA