Balıkesir Motosiklet Festivali Başladı

Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Rusya ve Yunanistan'dan motosiklet tutkunlarının katıldığı festivalde, 6 Ağustos Cumartesi günü bin 500 motosikletli ile 'dünyanın en büyük motosiklet korteji' oluşturularak Guinness Rekorlar Kitabı'na girme denemesi yapılacak.

BALIKESİR – 10Riders Balıkesir Motosiklet Kulübünün, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlediği Balıkesir Motosiklet Festivali başladı.

Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Rusya ve Yunanistan'dan motosiklet tutkunlarının katıldığı ve Ayvalık ilçesine bağlı Cunda adasında gerçekleşen festival kapsamında, 6 Ağustos Cumartesi günü bin 500 motosikletli ile 'dünyanın en büyük motosiklet korteji' oluşturularak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için deneme yapılacak.

10Riders Balıkesir Motosiklet Kulübü Başkanı Özgür Candar, festivale ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Ağustos Pazar günü sona erecek organizasyon kapsamında her akşam katılımcılar için konserler düzenleneceğini söyledi.

Bu yıl bir ilke imza atarak dünya rekoru kırmak istediklerini vurgulayan Candar, şunları söyledi:

'Dünyada bir motosiklet festivalinde en kalabalık motosiklet korteji yapmanın denemesini 6 Ağustos Cumartesi günü yapacağız. Bu rekoru, hedeflediğimizin de üzerinde bir sayıyla kıracağımızı düşünüyoruz. Festivale katılamayacak durumda olan arkadaşlarımız bile sadece cumartesi günü için özellikle Ayvalık’ta olmak için yola çıktılar. Biz dünya üzerinde de egale edilmesi zor olan bir rekor olmasını istiyoruz. Bu anlamda çok iyi bir kalabalık daha şimdiden sağlanmış durumda. Başaracağımıza inanıyoruz.'

Candar, 7 yıl önce her yıl Balıkesir’in bir başka ilçesinde düzenledikleri organizasyonla Türkiye genelinin yanı sıra dünyanın bir çok ülkesinden gelen motosiklet tutkunlarını ağırlayarak, Balıkesir’in tanıtımını çok geniş bir kitlelere yapmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Festivale Yunanistan’dan katılan 60 yaşındaki Monolis Dimitris da Özgür Candar’ın çağrısıyla Balıkesir’deki festivale ikinci kez katıldığını belirterek, motosiklet kardeşliğinin dini, dili ve ırkının olamayacağını kaydetti.

Kaynak: AA