Antalya'da Şehitlere Vefa

Kepez ilçesindeki iki caddenin adı 'Şehit Ömer Halisdemir Caddesi' ve '15 Temmuz Şehitleri Caddesi' olarak değiştirildi.

Antalya'nın Kepez ilçesindeki iki caddenin adı '15 Temmuz Şehitleri ' ve 'Şehit Ömer Halisdemir' olarak değiştirildi.

Kepez Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, mecliste grubu bulunan AK Parti, MHP ve CHP’nin imzaladığı bildiriyle, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi kınandı.

Yine 3 partinin ortak önergesiyle, Güneş Caddesinin adının '15 Temmuz Şehitleri Caddesi', Hastane Caddesi’nin adının da 'Şehit Ömer Halisdemir Caddesi' olarak değiştirilmesi önerildi.

Öneri, oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ali Daniyar ve Tunceli Polis Karakoluna yapılan saldırıda şehit olan polis Mustafa Savaş Kale’nin isminin ilçedeki uygun parklara verilmesi de görüşüldü.

İlgili madde de oybirliğiyle kabul edilerek komisyona gönderildi.

Toplantıda ortak bildiriyi okuyan başkan Tütüncü, FETÖ mensuplarının 'kalleşçe' bir kalkışma ile darbe teşebbüsünde bulunduklarını belirtti.

15 Temmuz'da, silahların masum insanlara çevrildiğini ve tankların milletin üzerine sürüldüğünü ifade eden Tütüncü, şunları kaydetti:

'Bu alçak kalkışmada bulunan FETÖ'nün hain teröristlerinin hesap etmedikleri bir husus vardı. Bu asil millet, tarihi boyunca istiklaline ve istikbaline her kast edildiğinde, her türlü farklılıklarını bir kenara bırakmış, milli birlik ve kardeşlik şuuruyla düşmanlarına karşı yekvücut olmasını bilmiştir. 15 Temmuz akşamı, tarih bir kez daha tekerrür etmiş, milletimiz, düşmanlarına karşı tek yürek olmuş, bağımsızlığına ve milli iradesine sahip çıkmıştır. İktidarıyla muhalefetiyle siyasi partilerimiz tek ses olmuş, muhalefet partilerimizin liderleri darbe girişiminin ilk anlarından itibaren yaptıkları açıklamalar ile hükümetimize ve dolayısıyla milletimize güç vermişlerdir.'

Kaynak: AA