15 Temmuz Şehitlerinin Hatırası Caddede Yaşatılıyor

Hain darbe girişiminin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla ’15 Temmuz Şehitleri Caddesi’ ismini alan Saraçhane’ye yeni tabelalar asıldı. 15 Temmuz Şehitleri’nin ismi artık caddede yaşatılıyor.

15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde İstanbul’da ve Türkiye genelinde şehit düşen vatandaşların aziz hatırası, 17 kişinin şehit düştüğü ve 50’ye yakın yaralının olduğu Saraçhane’de yaşatılıyor. Hain darbe girişiminin ardından toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla hazırlanan rapor doğrultusunda belediyenin önündeki caddenin ismini oy birliğiyle ’15 Temmuz Şehitleri Caddesi’ olarak değiştirmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harita Müdürlüğü, 22 Temmuz’da yapılan bu değişikliğin ardından yeni caddenin tabelalarını astı. Tabelaların asılışı sırasında trafikteki vatandaşlar da bayrakları ve korna çalarak destek verdi.

Şehzadebaşı Caddesi’nin aksının kısaltılmasıyla belirlenen ’15 Temmuz Şehitleri Caddesi’, Saraçhane’deki Haşim İşcan Geçidi üstünden başlayıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünden Gençtürk Caddesi kesişimine kadar uzanıyor.

250 metrelik caddenin bir ucunda Mimar Sinan’ın yaptığı Şehzade Cami (Şehzade Mehmet Cami), öbür ucunda ise Roma döneminden kalan Bozdoğan Kemeri yer alıyor. Şehzade Camisi’nin önünde ’15 Temmuz Şehitleri Caddesi’nin ismini gören İstanbullular, caddenin isminin yazıldığı tabela ile camiyi aynı karede fotoğraflıyor.
Kaynak: İHA