Zafer Coşkusu Foça Kalesi'nde Yankılandı

Foça Belediyesi ve Foça Belediyesi Kent Konseyi’nce, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıldönümü kutlamaları dolayısıyla gerçekleştirilen Fener Alayı yürüyüşünde büyük coşku ve ‘Kuvay-i Milliye Destanı’ oratoryosunda gurur ve duygu dolu anlar yaşandı.

Zafer Coşkusu Foça Kalesi'nde Yankılandı
Fener Alayı ve ‘Kuvay-i Milliye Destanı’ oratoryosuna katılanlar arasında, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Özden Yağcıoğlu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Bulut, Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer ve belediye meclis üyeleri de yer aldı.

Yürüyüş boyunca ellerinde taşıdıkları meşalelerle geceyi aydınlatan yüzlerce vatandaş, Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutlarken, Ulu Önder Atatürk’e ve Cumhuriyet’e olan bağlılıklarını bir kez daha güçlü biçimde haykırdı.

Foça Belediyesi Kent Konseyi’nin, Beşkapılar Kalesi’nde sunduğu ‘Kuvay-i Milliye Destanı’ oratoryosu, Zafer Bayramı coşkusunu doruğa çıkardı. Büyük Şair Nazım Hikmet’in ‘Kuvay-i Milliye Destanı’ oratoryosu’nu seslendiren Foça Kent Konseyi Şiir Korosu’na, Bağlama ile Alaaddin Yiğit ve Gitar ve Ney ile Oğuzhan Çakırefe eşlik etti. Derya Çakırefe, Zeybek oynadı.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kültür, Sanat ve Çalışma Grubu Başkanı, Koro Şefi Emekli Öğretmen Nuray Çiloğlu ile şiir korosuna teşekkür çiçeği verdi.

Büyük Zafer gecesi, hep birlikte seslendirilen ‘10.Yıl Marşı’ ile sona erdi.
Kaynak: İHA