Vali Yavuz Hasköy'de İncelemelerde Bulundu

Muş Valisi Seddar Yavuz, Hasköy ilçesinde yapılması planlanan kamu yatırımları için belirlenen arsalarda incelemelerde bulundu.

Vali Yavuz, devlet hastanesi, lise ve çocuk destek merkezinin yapılacağı arazileri inceledi.

İlçenin hizmet ve yatırımlara ihtiyacı bulunduğunu belirten Yavuz, bu eksikliklerin giderilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Yavuz, şöyle konuştu:

'Hasköy ilçe merkezinde devlet hastanesi, çok programlı lise ve bölgeye hitap edecek çocuk destek merkezi yapacağız. Çocuk destek merkezi için şu anda projemiz de hazırdır. Ayrıca bir gençlik merkezi ve spor salonuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunları da bu yıl içerisinde yapabileceğimizi düşünüyorum. Dağdibi köyünde de 12 derslikli bir ilkokul yapacağız. Hasköy ilçemize Muş Alparslan Üniversitesinin bir bölümünü açmayı planlıyoruz. Rektörümüz ve milletvekilimizle beraber bu konu hakkında yoğun bir mesai içerisindeyiz.'

Hasköy'de en önemli sorunun hazine arazilerinin işgali olduğunu ifade eden Yavuz, bundan dolayı kamu yatırımlarının istedikleri hıza ulaşamadığını bildirdi.

Vali Seddar Yavuz, 'Bu konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor, bunları aşmaya çalışıyoruz. Arazi işgali, kamu hakkıdır. O bakımdan buradan işgalci vatandaşlarımıza sesleniyorum. Lütfen kamu hakkına saygılı olalım. Bunun bir hal çaresi yok. Talimat verdim, bundan böyle yapılan işgallerle ilgili süratle işlem yapılacak. Bu konuda herhangi bir şekilde müsamaha göstermemiz mümkün değil.' ifadelerini kullandı.

Vali Yavuz, daha sonra Hasköy Belediye Başkanlığına geçerek kurum müdürleriyle değerlendirme toplantısı yaptı.

Yavuz'un programına Kaymakam Hüseyin Göktürk, Belediye Başkanı Mürsel Özen, İl Defterdarı Mustafa Yumuşak, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy, DSİ 172'nci Şube Müdürü Mehmet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Vedat Gül, İlçe Emniyet Amiri Uğur Çalık ve diğer bazı kurum amirleri katıldı.

Kaynak: AA