Üzüm Yarışmasına Başvuran Üreticilerin Bağları İncelenmeye Başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi 2-4 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen Sofralık Üzüm Yarışması için başvuran üreticilerin bağları, festival jürisi tarafından incelenmeye başlandı.

Üzüm Yarışmasına Başvuran Üreticilerin Bağları İncelenmeye Başladı
Süleymanpaşa Belediyesi ve Süleymanpaşa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinden oluşan festival jüri heyeti sofralık üzüm yarışması için başvuran 10 üzüm üreticisinin bağlarını dolaşarak mahsulleri yerinde inceledi.

Süleymanpaşa Belediyesi Tarımsal Destek ve Danışma Birimi ile Süleymanpaşa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mühendislerinden oluşan jüri üyeleri gezdikleri üzüm bağlarında üç ana kriterde değerlendirmede bulundular. 10 puan üzerinden değerlendirmede bulunacak olan jüri üyeleri üzüm bağında hastalık, toprak işlemesi, meyvenin rengi, kalitesi ve tadı hakkında incelemeler yaptı.

Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen Sofralık Üzüm Yarışması finali 4 Eylül 2016 tarihinde saat 18.00’de gerçekleşecek.
Kaynak: İHA