Turhal'a Yem Fabrikası Ve Et Kombine Parçalama Tesisi

Tokat’ın Turhal ilçesinde inşaatı devam eden Yem Fabrikası ile Et Kombine Parçalama Tesislerinin bölgede istihdama katkı sağlaması bekleniyor.

Turhal'a Yem Fabrikası Ve Et Kombine Parçalama Tesisi
Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Turhal Kaymakam Vekili Bayram Sağır, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ve Turhal Pancar Kooperatifi Başkanı Yalçın Bekler ile Turhal’da inşaatı devam eden Turpa Yem Fabrikası ile Topek Et Kombine Parçalama Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Valilik, Turhal ve Pazar Belediyesi, İl Özel İdaresi ile Pancar Kooperatifi ortaklığı ile yapımı devam eden Et Kombine Parçalama Tesisi’nin 2016 yılı Aralık ayı itibariyle tamamlanacağı kaydedildi. Turhal Pancar Kooperatifi ve İl Özel İdaresi ortaklığında yapımı devam eden Turpa Yem Fabrikası’nın ise yapımının 2017 yılı Ocak ayında tamamlanacağı ve buranın da ilçede 80 kişiye istihdam imkanı sağlayacağı belirtildi.

Vali Can, Turhal’da Pancar Kooperatifi’ni önemsediklerini ifade ederek, “Pancar Kooperatifi ve Şeker Fabrikası nasıl Cumhuriyetin ilk yıllarında buralara medeniyet getirmişse, bugün de Turhal’ın kalkınmasında bu iki kurumu önemsiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA