TGC'den Gazeteci Celal Çiftçi'ye Ödül

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından geleneksel olarak verilen Basın Özgürlüğü Ödülleri, sürekli basın kartı alan üyelerine düzenlenen törenle ödülleri verildi.

TGC'den Gazeteci Celal Çiftçi'ye Ödül
TGC tarafından her yıl meslekte en az 25 yıl üzeri çalışarak sürekli basın kartı almış gazetecilere verilen Basın Özgürlüğü Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Şanlıurfa’dan Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı ve Olay Medya Gurubu Başkanı Celal Çiftçi, gazetecilikte 25 senesini doldurup Sürekli Basın Kartı aldığı için ödüle layık görüldü.

Düzenlenen ödül törenine Türkiye çeşitli illerinden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri üyesi ve çok sayıda gazeteci katıldı.

15 Temmuz 2016 darbe girişiminde yaşamını kaybeden ve görevi başında çeşitli saldırılara maruz kalarak hayata gözlerini yuman gazeteciler anısına düzenlenen saygı duruşunun ardından başlayan törenin açılış konuşmasını TGC Genel Başkanı Turgay Olcayto yaptı.

“Meslekte yıllarını veren arkadaşlarımıza da ödül veriyoruz” diyen TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Meslektaşlarımız zor şartlar altında görev yapıyorlar, sürekli basın kartı almak da kolay değil” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gazeteci-yazar Celal Çiftçi, “Bugüne kadar çeşitli kurumlarda zor şartlar altında çalıştık. Mesleğimizi gereklerini olması gerektiği gibi sürdürdüm. Mesleğimiz gerçekten onurlu bir meslektir. Bu mesleği uzun yıllar boyunca sürdürmek kolay bir iş değildir. Başbakanlık son olarak komisyon toplantısında bana ve benim gibi bu mesleğe hayatını verenlere sürekli basın kartı verdi. Bu da bize manevi olarak büyük güç ve moral verdi” diye konuştu.

Kaynak: İHA