Taziye Evi Spor Tesisinin Kurulduğu Mahalleden Yol, Su Ve Kanalizasyon Şikayeti

Şanlıurfa’da spor tesisi ve taziye evi kurulduğu mahallede, yol, su ve kanalizasyon problemi bulunuyor. Mahalle Muhtarı Hasan Oğuz, belediyeden yardım isteyerek mahalledeki yol, su ve kanalizasyon gibi sıkıntıların çözülmesini istiyor.

Taziye Evi Spor Tesisinin Kurulduğu Mahalleden Yol, Su Ve Kanalizasyon Şikayeti
Şanlıurfa’nın merkeze en yakın kırsal mahallesi olan Gölpınar’da, Gaziantep Büyükşehir belediyesi tarafından spor tesisleri ve taziye evi kuruldu. Gölpınar Mahalle Muhtarı Hasan Oğuz, spor tesisleri ve taziye evinin kurulduğu mahallelerinde alt yapı sorunların çözümü için hiç bir adım atılmadığını söyledi.

Mahallelerine bir belediye otobüsü bile gönderilmediğini belirten Oğuz, "Bundan 35 yıl önce bir sağlık ocağı varmış, şimdi bir hemşire istiyoruz onu bile alamıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi buraya spor tesisi ve taziye evi yaptı. Ben ondan su, yol, sağlık ocağı istedim. O bana gerisi gelir dedi.

Bir buçuk yıl oldu ama burada değişen bir şey yok. Ben kendisine dilekçe verdim. Belediye otobüsü istedim o da gelmedi. Ormanın dibinde araçlar duruyor ve köye girmiyorlar. Ben köye girip çıksınlar istedim ama o da olmadı” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den belediyenin asli görevi olan yol, su ve kanalizasyon hizmeti istediklerini söyleyen Mahalle Muhtarı Hasan Oğuz, “Biz çok şey istemiyoruz ki. İnsanca yaşayabileceğimiz bir mahallemiz olsun istiyoruz. Burası kentin en gözde yeri. Ne suyumuz, ne yolumuz, ne kilit parke taşımız ne kanalizasyonumuz var” ifadelerini kullandı.

Çocuklar tehlike saçan atık sularda oynuyor

Muhtar Oğuz, çocukların tehlike saçan sularda oynamak zorunda kaldığını anlatarak, "Bin kişilik nüfusumuz, 170 hanemiz var. Burası kent merkezinde bunalanların kaçış noktası ve bu yüzden yazlık evler çok. Yaz aylarında serin ortam ve dağ havası solumak isteyenler buraya gelir. Özellikle çocuklarımız hastalık saçan pis atık sularda oynamak zoruna kalıyor.Kanalizasyonun olmaması nedeniyle çocuklarımız, tüm uyarılarımıza rağmen üstü açık kanallardan akan pis suların etrafında oynuyor. Tüm uyarı ve dikkatimize rağmen engelleyemiyoruz. Toz, çamur bir yana bir de mikrop saçan kanalizasyon sularından kurtulmak istiyoruz. Bu konuda vatandaşlar da bana geliyor. Zor durumda kalıyorum" dedi.

İçme suyunun karşılandığı kuyular kuruyor

Oğuz, köyün içme suyunun iki kuyudan sağlandığını ifade ederek, bu kuyuların da kurumaya başladığını belirtti.

Oğuz, “Bunlar da kurudu, kuruyacak. ’Bize Akziyaret Mahallesi’nden su verin’ dedik, o da olmadı. İbadet yaptığımız caminin önü bile pislik içinde. Özellikle yaz aylarında su sıkıntısı had safhaya ulaşıyor. Merkeze bağlı en yakın mahallede bunların olmaması lazım. Belediye başkanları gelsinler, görsünler, tanık olsunlar, talimatlarını versinler. Biz çok bekledik. Halk derdini bana anlatıyor, ben de bizi yönetenlere ama çaresiz bırakılıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Mahalleli de, Türkiye’nin her yerinin eşit bir şekilde kalkındığı bir dönemde, mahallelerinin yıllar öncesindeki köy ve mahallerin yaşadığı sıkıntıları çektiklerini söyleyerek, Büyükşehir belediyesi yetkililerine çağrıda bulundu,

Belediye yetkilileri ise yoğunluk nedeniyle henüz Gölpınar mahallesinde çalışma yapamadıklarını belirterek, çalışma başlanılacağını mahalleliye belirttiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA