SGK'dan DBP'li Siirt Belediyesi'ne Haciz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Siirt İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, 43 milyon TL alacaklarının bulunduğunu Siirt Belediyesi’nin gayrimenkullerine haciz koyduklarını belirtti.

SGK'dan DBP'li Siirt Belediyesi'ne Haciz
SGK Siirt İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, kurum binasında düzenlediği bilgilendirme toplantısında 19 Ağustos’ta yürürlüğe giren 6736 sayılı kanun kapsamındaki SGK borçlarının yapılandırılması için çok önemli kolaylıkların getirildiğini söyledi.

SGK’nın Siirt’te vatandaştan tahsilatının yüzde 87,63 olduğunu dile getiren İlbaş, Şırnak ve Silopi’de terör olayları başlamadan önce kurumun tahsilatının yüzde 93 olduğunu kaydetti.

İlbaş, belediye ve kamu kurumlarından alacaklarının oranının yüzde 60 dolayında olduğunu söyledi.



İlbaş, "Vatandaşlar borcuna sadık. Biz özellikle belediyelerden, kurumlardan, spor kulüplerinde paralarımızı tahsil edemiyoruz. Bizim Siirt belediyesinden 43 milyon lira alacağımız var, Siirt’teki tüm belediyelerden alacağımız var alamayınca gelirlerimiz azalıyor. Bu da genel toplamda yüzde 80’i buluyor, az bir tahsilattır. Bizim tahsilatımız yüzde 90 olacak ki gelir giderler birbirlerini tutsun. Çünkü biz hastane parası, ilaç ve medikal parası ödüyoruz. Bazı kurumlar SKG’nın kendilerine haksız yaptığını ve ceza kestiğini söylüyor. İnanın biz bazen kendimize ceza bile ödüyoruz" dedi.

"Benim görevim devletin parasını tahsil etmektir"

SGK’nın ödenmeyen borçları için Siirt Belediyesi’ne haciz konulduğunu anlatan İlbaş, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan’ın kendisini arayarak mahkemeye vereceğini söylediğini kaydetti.

İlbaş, "Burada devleti temsil ediyorum. Benim görevim devletin parasını tahsil etmektir. Bana diyor ki, ’Bugüne kadar hiçbir il müdürü belediyenin hiçbir alacaklarına haciz koymamış siz niye koyuyorsunuz’ Ya başkası görevini yapmıyorsa ben niye yapmamayım. Ben partili partisiz borcu olan tüm belediyelere haiz koydum. Benim görevim devletin bu ülkenin çocuklarının paralarını belediyelerden, kurumlardan vatandaşlardan tahsil emektir. Alacağımızı tahsil etmezsen nasıl bu hastanelerin, ilaçların paralarını ödeyeceğiz. Bu aynı zamanda bize yol, köprü, hastanelere, şehitlerin çocuklarına ve emeklilere verilen paradır" diye konuştu.

Kaynak: İHA