Senegal'den Türk İş Adamlarına Yatırım Çağrısı

Senegal Başbakanı Dionne: 'Türk halkı, kardeş halkımızdır. Senegal'in kapıları Türk iş dünyasının yatırımcılarına sonuna kadar açık'

Senegal Başbakanı Muhammed Boun Abdullah Dionne, Türkiye ile ilişkilere önem verdiklerini ve ülkesinin kapılarının Türk iş adamlarına açık olduğunu söyledi. Dionne, Senegal'in daveti üzerine Dakar'a resmi ziyarette bulunan Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy'u Başbakanlık binasında kabul etti.

Senegal Başbakanı Dionne, Atasoy ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, 'Senegal Cumhuriyeti olarak Türkiye ile ilişkilerimize çok önem veriyoruz. Türk halkı, kardeş halkımızdır. Senegal'in kapıları Türk iş dünyasının yatırımcılarına sonuna kadar açıktır.' ifadesini kullandı.

Başbakan Dionne, Atasoy'a iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla yapmış olduğu ziyaretten ötürü teşekkür etti.

SANKON Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy da Türk ve Senegal halklarının kardeşliğine vurgu yaparak, Senegal ile Türkiye'nin dost ve müttefik devletler olduğunun altını çizdi.

Atasoy, bir hafta süren ziyareti sırasında Senegalli bakanlarla da bir araya geldi.

Kaynak: AA