Rekabet Kurulu Kararları

Kurul, Roche Diagnostics Turkey AŞ ile bayileri arasında akdedilen bayilik sözleşmesinin çeşitli pazarlar bakımından grup muafiyetinden yararlandığına karar verdi Konsensus Öğretim Yatırımları ve Ticaret AŞ'nin çoğunluk ve kontrol hisselerinin, Omar Elektrik AŞ'ye devrine izin verildi.

Rekabet Kurulu, Roche Diagnostics Turkey AŞ ile bayileri arasında akdedilen bayilik sözleşmesinin çeşitli pazarlar bakımından grup muafiyetinden yararlandığına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Roche Diagnostics Turkey AŞ ile bayileri arasında akdedilen bayilik sözleşmesinin ilgili kanun kapsamında olduğu kararlaştırıldı. Kurul; söz konusu sözleşmenin klinik kimya sistemleri, kanama/pıhtılaşma sistemleri, hematoloji cihazları, mikrobiyoloji test sistemleri, idrar cihazları, sekans sistemleri, hasta başı sistemleri, genetik ve araştırma sistemleri pazarları bakımından grup muafiyetinden yararlandığına hükmetti.

Ayrıca sözleşmenin self testing cihazları ve immüno-kimya test sistemleri bakımından grup muafiyetinden faydalanamadığına buna karşın söz konusu pazarlar bakımından bireysel muafiyetten yararlanabileceğine karar verildi.

- Diğer kararlar

Enerya Gaz Dağıtım AŞ'nin, doğalgazın bina ve hane içine taşınması için gereken iç tesisat ve altyapı tesis faaliyetini yürütmek amacıyla şirket kurması işlemine menfi tespit belgesi verildi.

Konsensus Öğretim Yatırımları ve Ticaret AŞ'nin çoğunluk ve kontrol hisselerinin, Omar Elektrik AŞ'ye devri, Goldman Sachs Group, Inc. ile Altor Fund IV tarafından Navico Holding AS ve Digital Marine Solutions Holding AŞ üzerinde ortak kontrol tesis edilmesi, Showa Shell Sekiyu K.K. ile Idemitsu Kosan Co. Ltd'nin faaliyetlerinin birleştirilmesi işlemlerine izin verildi.

Kaynak: AA