Muş'ta Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi

Muş’ta 10 okulda kütüphane kurarak eğitime katkıda bulunan Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneği, ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesini yeniden hayata geçiriyor.

Muş'ta Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde merkez ve köylerde okulların eksikliklerini gidermek için mücadele eden Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneği, ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi’ için yeniden çalışmalar başlattı. 2015-2016 eğitim öğretim yılında 10 okulda kütüphane kurup öğrencilere yönelik yardım ve kitap toplama kampanyaları yaptıklarını hatırlatan Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Akış, 2016-2017 eğitim öğretim yılı için gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve bir ilklere imza atmayı amaçladıklarını söyledi.

Muş il genelinde kitap okuma alışkanlığını daha ileri seviyelere çıkarmayı amaçladıklarını kaydeden Akış, “Geleceğimizi şekillendirmek ve daha güvenle bakmak için birinci önceliğimiz eğitim olmalıdır. Bu yüzden devletimiz ve hükümetimiz gerekli eğitim yatırımlarını zaten yatırım programları ile gerçekleştirmektedir. Yani okulu, pansiyonu ve bin bir eksiği olan il, ilçe ve köylere gerekli yatırımlar yapılıyor. Her geçen gün eğitimdeki fiziki yapılaşma daha da modern bir hal almaktadır” dedi.

Başlattıkları yardım ve destek kampanyalarında özellikle gençleri dahil ettiklerinin altını çizen Akış, “Merkez ve köy okulları için yaptığımız faaliyetlerde özellikle genç kardeşlerimizi dahil ediyoruz. Bu hareketle bir birimizle yardımlaşma ve dayanışma duygusunu güçlü kılıyoruz. Bu organizasyonlarla da maddi durumu düşük köy okullarımızda eğitim gören yaklaşık 150 kardeşlerimizin giyim ve okul ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

2016-2017 eğitim öğretim yılında da ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi’ ile şimdiden bazı okullar belirlediklerini vurgulayan Akış, “Merkez, ilçe ve köylerde okuma etkinliklerimizin yanında şimdiden birçok programımızın planlarını yapıp bitirdik. Sağ olsun bazı iş adamları ve bürokratlarımız arayarak destek sözü verdiler. Biz katkı sunan herkese kapılarımızın açık olduğunu ve yapacağımız tüm programlara bizzat kendilerinin katılmasını istiyoruz. Bizim için önemli olan ilimiz ve geleceğimiz olan öğrenci kardeşlerimizdir. Bu çalışmalarda biz gönüllüyüz ve ne fedakarlık gerekiyorsa da üstlenmeye hazırız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA