Mısır İle Ürdün Arasında İşbirliği Protokolü

Mısır ile Ürdün, turizm, iş, mesleki eğitim, ilaç, jeoloji, İslami işler madencilik ve kültür gibi alanlarda işbirliğini içeren 14 protokol imzaladı.

Mısır ile Ürdün'ün, turizm, iş, mesleki eğitim, ilaç, jeoloji, İslami işler, madencilik ve kültür gibi alanlarda işbirliğini içeren, aralarında mutabakat zabıtlarının da bulunduğu 14 protokol imzaladığı bildirildi.

Mısır hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Mısır-Ürdün Ortak Yüksek Komitesi'nin, başkent Kahire'de 3 gün süren toplantılarına Mısır tarafından Başbakan Şerif İsmail, Ürdün tarafından ise Başbakan Hani el-Mulki'nin başkanlık ettiği kaydedildi.

Küçük ve orta ölçekli projelerin kalkınması alanında işbirliğini geliştirmek için anlaşma yapıldığı ifade edilen açıklamada, turizm, iş, mesleki eğitim, ilaç, jeoloji, İslami işler, madencilik ve kültür gibi alanlarda işbirliğini içeren, aralarında mutabakat zabıtlarının da bulunduğu 14 protokol imzaladığını ifade edildi.

Açıklamada, Ürdün'deki Mısırlı işçiler ve işverenlerin haklarının korunması, çalışmayla ilgili kanunların uygulanmasına ilişkin Ürdün Çalışma Bakanlığı'nın atacağı adımlar konusunda anlaşma sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, iki ülke arasında yatırıma teşvik için Mısır İş Adamları Derneği'nin davetiyle Mısır-Ürdün İş Konseyi'nin 19'uncu toplantısının Ocak 2017'de Kahire'de yapılması konusunda tarafların anlaşmaya vardığı belirtildi.

Ürdün'de, çoğu başkent Amman'da olmak üzere 636 bin Mısırlı yaşıyor. Ürdün'deki Mısırlı işçilerin büyük kısmı inşaat ve hizmet alanında çalışıyor.
Kaynak: AA