Milas'ta Kış Hazırlıkları Başladı

Milaslı ev hanımları, kışlık yiyeceklerini hazırlamak için kolları sıvadı. Salı pazarına gelen Milaslılar, kışlık olarak hazırlayacakları domates ve biberlerini alarak kış için hazırlık yapmaya başladı.

Milas'ta Kış Hazırlıkları Başladı
Milaslı vatandaşlar, kışlık yiyeceklerini hazırlamak için Salı pazarına akın etti. Milaslı çiftçilerin ürettiği domates ve biberleri alarak, kış aylarında yiyecekleri besinleri hazırlamak için hanımlar kolları sıvadı.

Kışlık yiyecek hazırlıklarına başlayan Milaslı hanımlar, Salı pazarını tercih ederek buradan; salçalık domates, biber, börülce ve konserve için yazlık sebze alışverişini yaptı. Uzun kış aylarında yiyecek kolaylığı sağlayan konserve yiyecekleri kendileri üreten ev hanımları, yaz ayından kış hazırlığına başladı.

Milaslı hanımlar; salçalık domateslerin kilosunu 1-2 liradan alırken kasa olarak ise 20-30 lira arasında temin etti. Aynı şekilde pul biber ve salçalık biber kilosu 2 liradan kasası 20 liradan alıcı buldu.

Satışlardan memnun olan Milaslı esnaflar ise şunları söyledi, “ Milaslı ev hanımları, kış aylarında kolaylık sağlayan salçalık domates, biber ve konservelik sebze alışverişi yapmaya Salı pazarına geldi. Esnaf olarak bu durumdan çok memnunuz. Satışlarımız kış hazırlıkları nedeniyle iyi gidiyor. Domates, 1-2 liradan, biberi 2 liradan, börülceyi ise 4 liradan satışa sunuyoruz. Fiyatların uygun olması, Milaslı ev hanımlarını da sevindiriyor. Kışlık yiyecekleri ucuza alarak, ev ekonomisine de katkıda bulunuyorlar.”
Kaynak: İHA