MHP'li Muhalifler Menteşe'de Toplandı

Olağanüstü Kurultay için imza verdikleri için görevden alınan MHP’li yönetici ve Üst Kurul delegeleri, Muğla’nın menteşe ilçesinde bir araya geldi.

MHP'li Muhalifler Menteşe'de Toplandı
Muhalif kanat adına ortak açıklamayı görevden ilk alınan Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun yaptı. Tosun, “Hain darbe girişiminin ardından 7 Ağustos’ta Yenikapı’daki mitinge Genel Başkanımızın katılması ve demokrasiye sahip çıkması tarafımızca olumlu bulunmuştur. Dışarıda demokrasiye sahip çıkan Genel Merkez, parti içi demokrasi arayışında olan ve değişim isteyenleri maalesef görevden almaya devam ediyor” dedi.

Kendilerinin parti tüzüğünün ilgili maddelerine dayanılarak görevden alındığını hatırlatan Tosun, “Aynı genel merkez, 548 delegenin kurultay talebini görmezden geliyor, gereğini yapmıyor, ilgili tüzük maddesini işletmiyor, MHP’yi mahkeme kapılarında süründürüyor. Kapatılan her teşkilat Ülküdaşlık hukukuna ve parti içi demokrasiye vurulan darbedir. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Yargıtay’ın vereceği karara saygılı olacağını açıklamasına rağmen, kurultay isteyenleri görevden almaya devam etmiştir. Görevde olduğumuz süre içinde MHP’yi Muğla’da hak ettiği yere taşıma gayreti içinde olduk ve teşkilatı mahcup edecek hiçbir işe girişmedik” diye konuştu.

Başbuğ Alparslan Türkeş’in fikirleri doğrultusunda siyasi faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Tosun, “Bundan sonrada partimize hizmete devam edeceğiz. Mücadelemiz parti içindeki demokrasiyi işletene kadar hak, hukuk ve adalet çerçevesinde devam edecektir” dedi.

Toplantıya görevden alınan ilçe başkanları, eski il başkanları, olağanüstü kurultay için imza veren delegeler, milletvekili adaylarıyla yaklaşık 100 kişi katıldı.

Kaynak: İHA