Mezitli'de 30 Ağustos Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü, Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle coşkuyla kutlandı.

Mezitli'de 30 Ağustos Coşkusu
Mezitli Belediyesi önünden saat 19.30’da yürüyüş kortejiyle başlayan kutlamalar, Demokrasi Meydanında devam etti. Bir çok kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa yapılan yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İçel Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Atatürk’ün sevdiği eselerini seslendirmesi ile başlayan program, Yelda Sanat Merkezinin düzenlediği tango gösterisi ile devam etti. İçel Kafkas Derneği’nin düzenlediği Kafkas dansı gösterisi ve Dans Eden Anadolu Halk Oyunlarının Zeybek gösterisi sonrası sahneye çıkan Mezitli Alfa Leo Kulübü ve Mezitli Lions Kulübü üyeleri, çocuklar eşliğinde dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı açarak, 10. Yıl Marşını söylediler. Ardından alanda bulunan çocuklar gökyüzüne balon uçurdular.

Cumhuriyet değerlerinin toplumun ortak değeri olduğunu söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan; ’’Biraz burukta olsa 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının kazandığı zaferin taçlandığı gündür. 30 Ağustos özgür, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk ilke ve inkılapları ilkelerinin zirvesidir. Bu vesile ile Zafer Bayramınızı kutluyorum. Bugün ayrışma günü değil, kimseyi ötekileştirme günü değil ve bunu sizler başardınız. Demokrasi Meydanında bundan sonra hep beraber buluşacağız. Ortak noktamız Cumhuriyet, laiklik, Atatürk ilke ve inkılaplarıdır" dedi.

Kaynak: İHA