Malatya'da Hint Gölet Balıkçıl Kuşu Bulundu

Dünyada sayısının az olduğu belirtilen ve yaralı halde vatandaşlarca bulunan kuş, Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce tedavi edildi.

Malatya'da Hint gölet balıkçıl kuşu bulundu.

Yeşilyurt Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de ilk kez 2011 yılında Antalya'da, 2013 yılında İstanbul Bahçeşehir ve aynı yıl Nevşehir'de görüldüğü belirtilen Hint gölet balıkçıl kuşu bu kez Malatya'da görüldü. Nadiren görülen Hint gölet balıkçıl kuşu duyarlı vatandaşlar tarafından Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne teslim edildi.

Koruma altına alınan kuşun yaralı olduğu tespit edilince Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü tarafından tedavisi yapılarak iyileşme süresi kontrol altına alındı.

İran ve Doğu Hindistan, Burma, Bangladeş ve Sri Lanka bölgelerinde az sayıda bulunan, kısa boynu, uzun gagası ve devetüyü rengiyle dikkat çeken balıkçıl kuşun bilinmeyen bir şekilde yaralandığı belirtildi.

Koruma altına alınan Hint gölet balıkçıl kuşuyla ilgili konuşan Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Abuzer Karataş, Doğu Hindistan, İran, Sri Lanka ve Bangladeş gibi ülkelerde de sayılarının çok az olduğu kaydedilen kuşun kanadında kırık bulunduğunu anlatarak, 'Kuşun kanadındaki kırık dokularını başarılı bir operasyonla bir araya getirerek tedavisini gerçekleştirdik.' ifadesini kullandı.

Karataş, yaklaşık iki hafta sonra eski sağlığına kavuşması beklenen kuşu doğaya bırakacaklarını kaydetti.
Kaynak: AA