KOTO Meclis Başkanlığı'na Akın Doğan Seçildi

Kocaeli Ticaret Odası Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Bülent Karagöz’ün istifasının ardından boşalan meclis başkanlığına Akın Doğan seçildi.

KOTO Meclis Başkanlığı'na Akın Doğan Seçildi
Kocaeli Ticaret Odası(KOTO) Ağustos Ayı meclis toplantısı, seçim gündemi ile yapıldı. KOTO Yönetim Kurulu’nda Murat Özdağ’ın başkanlığının düşmesinin ardından KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz’ün de istifa etmesi ile Meclis Başkanlığı koltuğu boşaldı. Seçim gündemli Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda, meclis başkanlığına Akın Doğan ve Ali Karslı aday oldu. Seçim öncesinde meclis üyelerine kısa bir konuşma yapan KOTO Meclis Başkan Adayı Akın Doğan, “Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçerken ticaret odamız da bir zarar görmüştür. Bu esnada biz de zor zamanlar geçirdik. Yönetim kurulundan arkadaşlarımız arasında hem istifa edenler hem de görevden düşürülenler oldu. Arkadaşlarımız bana güven gösterdiler sağ olsunlar. Bu sabah bazı arkadaşlarımız gelerek birlik beraberlik yönünde bir hareket etmek istediklerini belirtti.

Bu birlik beraberliğin bu sabahtan daha önce gündeme getirilmesi gerekirdi” dedi.

Diğer Meclis Başkanı Adayı Ali Karslı ise, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Hiç kimsenin istemediği bir dönendeyiz. Aslında birlik beraberlik açısından bir görüşmemiz oldu. Kendisi bundan 4 gün öncesinden haberi vardı. Bugün değildi aslında birlik beraberlik kürsüsü. Bu birlik sağlanamadıysa bunun söylenemeyeceği yer bu kürsü değildir. Bilginin mahremiyeti diye bir şey vardır. Ama bunun deşifre edileceği kürsü burası değildir. Bu insani bir davranış değildir. Son günlerde ticaret odamızın yıpranması söz konusu. Sadece bu meclisten bir mesaj verebilir miyiz diye düşündük. 10 kişinin oluruyla Zihni Yılmaz tarafından benim adımın tavsiye niteliğinde meclis başkanlığı için önerildiğini belirtti.

Bu beni çok mutlu etti. KOTO Koleji’ne iki tane uyarı yazısı gönderilmiş, kapanmak üzere böyle konular varken benim meclis başkanlığı için sizlere temas etme gibi bir düşünmem söz konusu değil. KOTO’nun son günlerde kurumsal kimliğinin düştüğü konusunda kimse itiraz edemez galiba. Bunun suçlusu biziz arkadaşlar. Her bir meclis üyesi arkadaşımın oyunu istiyorum. Teveccüh gösterirseniz sevinirim” şeklinde konuştu.

Gizli oy açık tasnif usulüyle gerçekleştirilen seçimlerde, oy verme hakkı bulunan 60 meclis üyesi içerisinden 54 kişi oy kullandı. Toplam 32 oy alan Akın Doğan KOTO’nun yeni Meclis Başkanı seçildi. Seçimi kazanmasının ardından üyelere yönelik bir teşekkür konuşması gerçekleştiren KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, "Burada hepimizin amacı bu sıkıntılı süreçte ticaret odamızı dimdik ayakta tutarak ileriye doğru taşımaktır. Sizlere güveninizden dolayı teşekkür ediyoruz. Çıtamızı daha da yukarı çıkarmak için elimizden geldiğince çalışacağız. İzmit’in sayılı tüccarlarıyız ki buraya geldik. Hepimiz burada arkadaşız. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA