Kazakistan'da Zafer Bayramı Kutlaması

Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Uyanık: “Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Türkiye'nin kara gün dostu olduğunu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir”.

Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı mücadelede verdiği destekle Türkiye’nin kara gün dostu olduğunu bir kez daha dünyaya gösterdiğini söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türk Büyükelçiliği konutunda düzenlenen kutlama resepsiyonuna yabancı ülkelerin büyükelçilerinin yanı sıra askeri ateşeler de katıldı.

Ülke milli marşlarının çalınmasının ardından Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zafer Bayramı mesajını okudu.

Daha sonra ziyaretçilere FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Anadolu Ajansının hazırladığı belgesel filmi izletildi.

Büyükelçi Uyanık, yaptığı konuşmada, Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümünün kutlandığı bu yıl, Zafer Bayramı kutlamasını yapmanın gurur verici olduğunu belirterek, “Bu vesileyle Kazakistan'da yaşayan vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutlarım.” dedi.

Türk milletinin 30 Ağustos 1922'de, bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini ve düşmanın boyunduruğu altına girmeyeceğini dünyaya gösterdiğini hatırlatan Büyükelçi Uyanık, “Türk milleti, 15 Temmuz 2016'da asker üniforması giymiş FETÖ tarafından kalkışılan hain darbe girişimine kesin bir kararlılıkla karşı durarak iradesine boyun eğdirilemeceğini açık biçimde bir kez daha ortaya koymuştur.” ifadesini kullandı.

Büyükelçi Uyanık, Türk demokrasisinin, FETÖ darbecilerinin kanlı terör saldırısını yenilgiye uğratarak, daha da güçlendiğine işaret ederek, FETÖ’ya karşı mücadelede sağladığı destekten dolayı Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’e teşekkür etti.

Nazarbayev’in darbe girişiminin ardından 5 Ağustos'ta Türkiye'ye resmi ziyarette bulunarak tam desteğini gösteren ilk cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Uyanık, “Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Türkiye'nin kara gün dostu olduğunu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir.” ifadesini kullandı.

Kaynak: AA