Kayı Şehri Bilecik'e İki Yeni Anıt

’Kuruluş, Kurtuluş ve Dirilişin Şehri Bilecik’te, Bilecik Belediyesi tarafından yaptırılan ’’Bilecik’’ temalı yazılı anıt ile ’’3 Boyutlu Kayı Boyu Anıtı’’ şehirdeki yeni yerlerini aldı.

Kayı Şehri Bilecik'e İki Yeni Anıt
Bilecik’in birçok noktasında yapımı gerçekleştirilen ve Bilecik’e özgü simgeleri yansıtan anıtlar ile buluşmaya devam ediyor. Taşıdıkları önemli anlamların yanı sıra şehrin estetik açıdan güzel bir görünüme sahip olmasını sağlayan ’’Bilecik’’ temalı yazılı anıt ile ’’3 Boyutlu Kayı Boyu Anıtı’’ şehirdeki yeni yerlerini aldı. Bilecik Belediyesi tarafından şu ana kadar şehrin dört bir köşesine yerleştirilen 3 boyutlu Osmanlı Arması, Yükselen Türkiye Yıldızı Anıtı, Şehit Asker Anıtı, Türkmeneli Caddesi Kardeşlik Anıtı, Parlayan Ay Yıldız Anıtı, Eğitim ve Bilim Temalı Anıta ek olarak, hazırlanan yeni simge ve anıtlar, Bilecik’in turizm ve tanıtımında önemli işlevler üstlenecek. Şehir mobilyalarını zenginleştirme çalışmaları kapsamında; daha önce İstanbul-Ankara karayoluna yerleştirilen ve gerek bölgemizde gerek bütün ülkemizde büyük bir beğeni ile takip edilen 3 Boyutlu Kayı Boyu Anıtının bir benzeri, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önüne yerleştirilirken, Bilecik temalı yazı ise Cumhuriyet Meydanındaki yerini aldı. Kayı Şehri Bilecik’te vücut bulan Kayı Boyu Anıtı, her yıl yaklaşık 500 bin insanın uğradığı Kültür ve Kongre Merkezi önündeki yerini alırken, Cumhuriyet Meydanı’na yerleştirilen Bilecik temalı yazı da şehrimizden daha çok fotoğraf karesinin çıkmasını sağlayacak.

“Tarih, kültür ve turizm şehri Bilecik yeni simgelerine kavuştu”

Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bir değerlendirme yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik için son derece iki güzel çalışmaya daha imza attıklarını belirtti.

Yağcı, ’’Daha önceki ifadelerimizde de belirttiğimiz üzere, şehirler artık simgeleriyle tanınır oldu. Bizler de Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’in birer hizmetkarı olarak bu doğrultuda, bizlere atalarımızdan kalan simgeleri, şehrimizin en güzel yerlerine yerleştirmeye devam ediyoruz. Daha önce şehir mobilyalarımızı zenginleştirme adına birçok güzel anıt ve görseli şehrimizin belirli noktalarını koyduk. Örneğin, bir ilk olan ve bizler için de değeri büyük olan 3 boyutlu Osmanlı Armasını yıllar önce şehrimizin girişine yerleştirdik ve bu simge Bilecikimizle özdeşleşti. Yine aynı şekilde geçtiğimiz aylarda İstanbul - Ankara kara yoluna yaklaşık 15 metre boyundaki 3 Boyutlu Kayı Boyu Anıtını yerleştirdik. Gerçekten de bu anıt gerek ülkemiz genelinde gerek bölgemizde büyük bir beğeniyle karşılandı. Şimdiki çalışmalarımız kapsamında da bu simgenin bir benzerini Kültür ve Kongre Merkezimizin önüne yerleştirirken, Bilecik temalı yazıyı da Cumhuriyet Meydanı’na koyduk. Malumunuz, Bilecik Belediyesi olarak vatandaşlarımıza hizmet yolculuğumuzun bu 3. döneminde amacımız şehrimizi başta tarihi, kültürel ve turistik değerleri olmak üzere sahip olduğu özellikler ile Türkiye ve dünyaya tanıtmaktır. Bu anıtlar ile Bilecik, daha çok fotoğraf karesinde yer alacak ve daha çok tanınacak ve turizm faaliyetlerimizin gelişmesine de büyük katkıları olacak diye düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde de daha güzel simge ve anıtları şehrimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Öte yandan şehirdeki yeni yerlerine yerleştirilen anıtların, yapılacak çevre düzenleme ve ışıklandırma çalışmalarıyla daha güzel bir görünüme kavuşacağı belirtildi.
Kaynak: İHA