Karamürsel'de Kurban Kesim Kursu

Karamürsel ilçesinde kurban kesimi kursu açıldı.

Karamürsel Halk Eğitim Müdürlüğünce açılan kursa, 30 kişi katıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterinerler tarafından verilen eğitimde, küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesimi konusu bilgi verildi.

Atatürk Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen kurs, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, Karamürsel Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yazıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mahmure Kuk'un da katalımıyla düzenlenen törenle sona erdi.

Kaymakam Narinoğlu, törende yaptığı konuşmada, kursiyerleri tebrik ederek, 'Kurban ibadetini dinimize uygun kesmek önemli. Bir başka yönü ise çevre yönü. Tüm bunlara karşılık böyle bir kurs açtık. Katılan herkesin kurban kesimini uygun şekilde yapabilecekler. Bugün kursun sonuna ulaştık.' dedi.

Karamürsel Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yazıcı da kursiyerlerin 40 saat eğitim aldığını belirterek, şunları kaydetti:

'Küçük ve büyükbaş hayvan kesme kursumuzun uygulamalı derslerini yaptık. Burada amacımız daha hijyenik daha bilinçli, insani şekilde kesimin yapılması. Her sene kurban kesenler elini, parmağını kesiyor, bunları basında da görüyoruz, izliyoruz. Bu gibi kazaların önüne geçmek ve daha profesyonel kesim yapması için vatandaşlara kurs açtık. Kurs sonunda kursiyerlerimize sertifika vereceğiz.'

Kaynak: AA