Karaman'da Teknokent Kuruluş Sözleşmesi İmzalandı

Karaman’da Teknokent kurulması için kuruluş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

Karaman'da Teknokent Kuruluş Sözleşmesi İmzalandı
Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza törenine Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı ile Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İmza öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Teknoloje Geliştirmle Bölgesi’nin kurulması için Bakanlar Kurulu Kararı olduğu ve bu kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını söyledi.



Teknokent ile Organize Sanayi Bölgesi ve Üniversite arasında bir köprü kurulup, vasıflı eleman artışına katkı sağlanacağını belirten Çalışkan, "İş imkanlarının arttırılarak beyin göçünün engellenmesi, sanayi bölgesinde üretilen ürünlerin kalitelerinin artırılması gibi bölge ekonomisine olumlu etkileri olan Teknokent, Karaman için önemli bir fırsattır. Bu atılan imzaların ardından sözleşme Gümrük ve Ticaret Bakanlığına gönderilecek. Bakanlığın sözleşmeye onay vermesi halinde kuruluş sözleşmesi Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanarak yürürlüğe girecek. Teknokent, Organize Sanayi Bölgemizde 24 bin 35 metrekarelik bir alana kurulacak" dedi.

Kaynak: İHA