Karadenizli Balıkçılar Son Hazırlıklarını Yapıyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki balıkçılar bu gece sona erecek olan av yasağı nedeniyle son hazırlıklarını yaptı. Balıkçılar bu yıl özellikle palamut ve çinekobun bol olacağını ifade etti.

Karadenizli Balıkçılar Son Hazırlıklarını Yapıyor
Kdz. Ereğli ilçesinde 10’larca balıkçı teknesi bu gece saat 24.00 itibariyle av yasağının kalkacak olması nedeniyle son hazırlıklarını yapıyor. Balıkçı teknelerindeki mürettebat bir yandan ağların tamirini yaparken, bir yandan da teknelerin bakımlarını yaptı. ERDEMİR’den emekli olduktan sonra balıkçılık yapmaya başlayan Tevfik Çilingir, haftalardır devam eden hazırlıklarda son aşamaya geldiklerini söyledi.

Gece 24.00 itibariyle denize açılacaklarını dile getiren Çilingir, “Bu yıl palamut bol görünüyor. Çinekop inşallah olacak gibi. Geçen yıla göre palamut ve çinekop bu yıl daha iyi görünüyor. Hamsi de gözüküyor ama o palamuttan sonra daha iyi belli olur. Hazırlıklarımız bitti gibi. Gece 24.00’de denize çıkacak şekilde hazırlanıyoruz. Balığı bulana kadar 24 saat çalışmak var” dedi.

Geçimini balıkçılık yaparak sağlayan Cemil Güral ise gece 24.00’ten itibaren avlanmayı Zonguldak-Kefken arasında gerçekleştireceklerini ifade etti.

Akçakoca, Alaplı, Ereğli ve Zonguldak’ın yanı sıra Trabzon, Rize ve Ordu tarafından da balıkçı teknelerinin yola çıktığını ve bu tarafa yöneldiklerini dile getiren Güral, bu yıl palamutta bolluk yaşanacağını söyledi.



“Balık bol olacak diye çok borca girildi”

Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz ise bu yıl balıkta bolluğun yaşanmasını beklediklerini dile getirdi. Hazırlıklarını tamamlayarak gece 24.00’ten itibaren avlanmaya çıkacaklarını anlatan Yılmaz, balığın bol olması beklentisi nedeniyle balıkçıların çok borca girdiklerini ifade etti.

Yılmaz, tekne için hazırladıkları yeni balıkçı ağını göstererek, “Bu ağın fiyatı 20 bin TL” diye konuştu.

Balıkçı tezgahlarını şimdiden dolduran palamuda ise vatandaşlar yoğun rağbet gösteriyor. Tanesi 10 TL’den satışa sunulan palamudun, balıkçıların denize açılıp bol ürün getirmesi ile birlikte 5 TL’ye kadar düşmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA