İşaret Dili Kursu Verildi

Yeşilyurt Belediyesince verilen kursa katılanlar sertifikalarını aldı.

Yeşilyurt Belediyesince işaret dili kursu düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediyesi Kadın Yaşam ve Spor Merkezi'nde 14 hafta süren kursa katılan 20 kursiyere sertifikalarını verdi.

Kursa engellilerle iletişim içindeki meslek grupları mensuplarının yanı sıra İnönü Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projesi'nde çalışan öğrenciler ve engelli yakınları katıldı.

Kursiyerleri tebrik eden Polat, işaret dilinin de kuralları bulunduğunu belirterek, dünyada birden çok işaret dili bulunduğunu kaydetti.

Kursun iletişimin önündeki engelleri kaldırmak için açıldığını aktaran Polat, 'Eğitim ve öğretimi 7'den 70'e herkesin, her yaşta devam ettirmesi gerektiğini düşünüyoruz. İşaret dili kursunu açmamızdaki sebep bundan kaynaklanıyor. İşaret diliyle hayatını sürdüren birçok insanımız mevcut. Onlarla güzel iletişim kurmak, onlarla birlikte hayatı yaşamak için de işaret diliyle ilgili bilgilerin ve hareketlerin öğrenilmesi için açtığımız kursumuza ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA