Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili Azerbaycan'da

Kvirikaşvili, Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, remsi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede konuşan Aliyev, Gürcistan ile tüm alanlarda aktif diyalog yürüttüklerini söyledi.

İki ülkenin ulaştırma ve enerji sektörlerinde büyük projeler gerçekleştirdiğini hatırlatan Aliyev, Azerbaycan-Gürcistan ilişkilerinin gelişiminden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Kvirikaşvili'nin Bakü temaslarının iki ülke arasında ilişkileri daha da pekiştireceğini vurgulayan Aliyev, başarılı işbirliği ve ortak projelerin bölgedeki mevcut istikrarla bağlantılı olduğunu ifade etti.

Başbakan Kvirikaşvili ise kardeş ülke Azerbaycan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Azerbaycan ve Gürcü halklarının asırlardır dost olduğunu belirten Kvirikaşvili, stratejik özellik taşıyan Azerbaycan-Gürcistan ilişkilerinin daha da geliştirilmesini her şekilde desteklediklerini söyledi.

Azerbaycan'la gerçekleştirdikleri projelerden bahseden Kvirikaşvili, bu projelerin iki ülke arasındaki dostluğun güçlenmesine ve halkların refah düzeyinin iyileştirilmesine hizmet ettiğini vurguladı.

Kvirikaşvili, temasları kapsamında merhum Cumhrubaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını ve 20 Ocak 1990'da Sovyet ordusu tarafından katledilen sivillerin defnedildiği Şehitler Hiyabanı'nı da ziyaret etti.

Kaynak: AA