Güncellemeuşak'ta Orman Yangını Açıklaması 1 Ölü

Uşak'ta ormanlık alanda çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti 5 hektarlık alanda etkili olan yangın kontrol altına alındı Vali Okur : 'Yangında ne yazıkki bir vatandaşımız yaşamını yitirdi. İlk etapta 5 hektarlık orman arazisinin hasar gördüğünü tahmin ediyoruz'YANGININ KONTROL ALTINA ALINMASI EKLENDİ

Uşak'ta ormanlık alanda çıkan yangında dumandan etkilenen bir kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Ciğerdede ve Sorkun köyleri arasındaki ormanlık bölgede, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere ilk olarak Uşak Orman İşletme Şefliği ekipleri, köylülerin de yardımıyla müdahale etti.

Yangın, İzmir, Denizli, Uşak'tan 18 yer ekibi ile bir uçak, 2 helikopter, 9 arazöz, 10 itfaiye aracı ve 3 tankerin 6 saatlik çalışması sonrasında kontrol altına alındı.

Yangında, 5 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.

- 1 kişi hayatını kaybetti

Söndürme çalışmalarına destek olmak için Sorkun köyünden bölgeye giden İsmail Özel (60) dumandan etkilenerek, fenalaştı. Ambulansla Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özel, yaşamını yitirdi.

Bu arada, olay yerinde incelemelerde bulunan Uşak Valisi Ahmet Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Yangında ne yazıkki bir vatandaşımız yaşamını yitirdi. İlk etapta 5 hektarlık orman arazisinin hasar gördüğünü tahmin ediyoruz. Yangının çıkış nedenini henüz bilmiyoruz ancak büyük ihtimalle insan kaynaklıdır. Daha dikkatli olmak gerekli.' dedi.

Soğutma çalışmalarının sabaha kadar devam edeceği, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.
Kaynak: AA