Frankfurt Havalimanı'nda alarm

Almanya’da Frankfurt Havalimanı’nın bir bölümünün güvenlik nedeniyle boşaltılmasına sebep olan kişinin yakalandığı bildirildi.

Frankfurt Havalimanı'nda alarm
Frankfurt Havalimanı'nda alarm
Frankfurt Havalimanı Federal Polis Sözcüsü Christian Altenhofen, basına yaptığı açıklamada, şüpheli bir kadının yakalandığını belirterek, bu kişinin sorgusunun devam ettiğini söyledi.

Altenhofen, havalimanındaki ilgili bölümlerin boşaltılmasının ve aranmanın tamamlandığını, herhangi bir şüpheli cisim bulunmadığını kaydetti.

Söz konusu kadının güvenlik kontrolü bütünüyle tamamlanmadan kontrol bölümünü geçtiğini anlatan Altenhofen, belki de bu kişinin kontrolün bittiğini sanarak buradan ayrılmış olabileceğini ancak bunu henüz doğrulamayacağını belirtti.

Altenhofen, bu durum üzerine Federal Polis'in yeniden kontrol edilmesi için havalimanının ilgili bölümünü boşalttığını aktardı.

Bomba olduğuna ilişkin bilgilerin spekülasyon olduğuna dikkati çeken Altenhofen, şimdi havalimanındaki işlemin düzenli devam etmesi için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Frankfurt Havalimanı işletmesini yürüten şirketin Twitter’dan yaptığı açıklamada, yolcuların güvenlik önlemlerine yeterli zaman ayırmaları ve uçuş bilgilerini kontrol etmeleri istendi.

Açıklamada yerel saat ile 12.30'da yeniden işlemlere başlanacağı ve yolcuların, personelin talimatlarına uymaları talep edildi.

Alman basınında yer alan haberlerde, bir kişinin arama bitmeden güvenlik kontrolünden geçmesi ve insanların içine karışması nedeni ile havalimanının boşaltıldığı bilgisi paylaşılmıştı.
Kaynak: AA