Evlilik Hayallerini Varil Bombaları Yıktı

Suriye'nin Humus kentinde evlenmek için hazırlık yaparken çeyizlerini dahi yerleştirdikleri evleri bombalı saldırıda yıkılan Ammar Mutlak ve nişanlısı, 3 yakınlarını ve evlilik hayallerini kaybetti Ammar Mutlak:'Evin eksiklerini gidermek için evde bulunan annem, babam ve yengem de enkaz altında kalarak can verdi. Acımızın tarifi yok. Tüm hayallerimiz, yakınlarımız bir anda hayattan çıkıp gitti' Duha Mutlak: 'Yıllarca bir hevesle aldığım ve el emeği göz nuru olan çeyizlik eşyalarım ve evimde kullanacağım tüm eşyalar evle beraber yok oldu. Gelinliğim dahi hazırken şimdi bunlardan mahrum kaldım'

CEM GENCO - Ülkelerindeki iç savaşa rağmen yaşadıkları yerleşim yerlerini terk etmeyerek uzun süre mücadele veren Suriyeli Ammar Mutlak ve nişanlısının, çeyizlerini yerleştirdikleri Humus kentindeki evleri bombayla yıkılınca, evlilik hayalleri de yarım kaldı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yaklaşık bir hafta önce gelerek yakın akrabalarının yanına yerleşen nişanlı çift, yarım kalan hayallerini Türkiye'ye tamamlamak istiyorlar.

Ammar Mutlak (23), AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaşa rağmen ülkelerinde kalmayı tercih ettiklerini söyledi.

Humus kentinde 1,5 yıl önce akrabası Duha ile sade bir nişan yaptığını belirten Mutlak, 'Evimizin eşyalarını güç de olsa temin ettik. Nişanlım çeyizlerini ve ev eşyalarını oturacağımız evimize güzelce yerleştirdi. Benim damatlık ve nişanlımın gelinliği dahi hazırdı.' dedi.

- 'Bize bu acıyı yaşatanların umarım yanına kar kalmaz'

Oturmaya hazırlandıkları eve helikopterden atılan varil bombalarının isabet ettiğini anlatan Mutlak, 'Her şey yıkıldı. Evin eksiklerini gidermek için evde bulunan annem, babam ve yengem de enkaz altında kalarak can verdi. Acımızın tarifi yok. Tüm hayallerimiz, yakınlarımız bir anda hayattan çıkıp gitti. Bize bu acıyı yaşatanların umarım yanına kar kalmaz.' diye konuştu.

Mutlak, annesi, babası ve yengesini defnettikten sonra Reyhanlı'ya sığındıklarını belirterek, 'Benim Suriye'de tutunacak dalım kalmamıştı. Nişanlımın ve benim daha önceden Türkiye'ye gelen akrabalarımızın yanına yerleştik. Ben ve nişanlım şimdi hayallerimizin gerçekleşmesi için yardım bekliyoruz.' şeklinde konuştu.

Duha Mutlak (20) da evlenip mutlu bir yuva kurma hayaliyle oluşturduğu evin yıkılması sonucu büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Reyhanlı'da ablasının yanına yerleştiğini bildiren Mutlak, 'Oturacağımız evin varil bombasıyla vurulması canımızı yaktı. İçinde eşimin anne, baba ve yengesi de hayatını kaybetti. Bu acı hepsinden fazla elbette. Benim de babam evimizin bir eksiğini gidermek için gittiği çarşıda çatışmanın ortasında kalarak yaşamını yitirdi.' dedi.

Yıllarca biriktirdiği çeyizlik eşyaların enkaz altında kaldığını anlatan Mutlak, 'Yıllarca bir hevesle aldığım el emeği göz nuru olan çeyizlik eşyalarım ve evimde kullanacağım tüm eşyalar evle beraber yok oldu. Gelinliğim dahi hazırken şimdi bunlardan mahrum kaldım. Umarım bir hayırsever bize yardım eli uzatır da hayallerimiz gerçek olur.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA