Döşemealtı Tiyatrosu Yeni Oyun Hazırlığında

Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu (DHT), Yunus Emre Gümüş’ün yazdığı “Entrikalı Dolap Komedisi” adlı oyunla sezona ve tiyatro severlere merhaba demeye hazırlanıyor.

Döşemealtı Tiyatrosu Yeni Oyun Hazırlığında
Kısa bir süre önce kurulan DHT, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Kuruluşundan hemen sonra Ramazan ayı boyunca mahallelerde ortaoyunu sergileyen DHT, ilk sahne oyunu için kolları sıvadı. DHT’nin sezona ve tiyatro camiasına merhaba diyeceği ilk oyun, Yunus Emre Gümüş’ün yazdığı “Entrikalı Dolap Komedisi” adlı oyun olacak. Oyunun yönetmeni ise Murat Savaş. Döşemealtılı tiyatroseverlere hızlı ve eğlenceli bir komedi oyunu hazırladıklarını belirten Savaş, “Döşemealtı’nın güzel bir sahnesi var. Yeni bir tiyatro olmasına rağmen kadro gayet iyi. Döşemealtı Belediyesi’nin önemli bir hizmeti olan DHT için umarım iyi bir başlangıç olur. Devamında da güzel şeyler yapacağına eminim” diye konuştu.

“Haftanın iki günü günde iki seans sahnelenecek”

DHT’nin oyunlarını Döşemealtı mahallelerinde de sergileme yönündeki amacını da bildiğini ifade eden Yönetmen Murat Savaş, Entrikalı Dolap Komedisi’nin de rahatlıkla açık havada oynanabileceğini söyledi.

Yeni oyunla birlikte DHT’nin resmi açılışını da gerçekleştireceklerini belirten Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, “Yine bu sezon sahneleyeceğimiz çocuk oyunu için de provalara başlıyoruz. Haftanın iki günü günde iki seans sahnelenecek. Ayrıca bir tiyatro/drama eğitim çalışması yapacağız” açıklamasını yaptı.

“Eğitim çalışması yürütüyoruz”

Oyuncu kadrosunu güçlendirdiklerini de dile getiren Kayacan, şunları söyledi: “Çocuk oyununda konservatuvardan mezun genç oyuncular görev alacak. Kurumsallaşma çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bunun yanında teknik anlamda mevcut personelden faydalanabilmek adına eğitim çalışması yürütüyoruz. DHT sadece Döşemealtı değil, Antalya’dan da seyirci çekecek.” DHT Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, desteklerinden ötürü Başkan Turgay Genç’e teşekkür etti.
Kaynak: İHA