Cüzdanı Kapan Hırsız, 5 Dakika Kaçabildi

Adana’da bir kadının elindeki cüzdanı kapkaç yöntemiyle çalan şahıs, olaydan 5 dakika sonra polis tarafından yakalandı.

Cüzdanı Kapan Hırsız, 5 Dakika Kaçabildi
Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı’nda dün meydana geldi. İddiaya göre, çok sayıda suç kaydı bulunan Mert K. (18), Eyüp Can B. (19) ve Mehmet Ali U. (20), kaldırımda yürüyen kadınları takibe aldı. Bu sırada yaya olarak giden hemşire Fatma Özveren’in elinde cüzdan olduğunu fark eden 3 zanlıdan Mert K., kadına arkadan yaklaşarak hızla cüzdanını alıp kaçmaya başladı.

Kadının çığlık atması üzerine çevredeki vatandaşlar durumu fark edip hemen polisi aradı. Kısa sürede olay yerine gelen güven tim ekipleri, kadından ve çevredeki vatandaşlardan zanlıların eşkalini aldı. Ekipler, hemen ara sokaklara girerek yaptığı araştırmada kapkaçı gerçekleştiren Mert K.’yi yakaladı. Zanlı ve mağdur, polis merkezine getirildi.

Mağdur kadın, cüzdanını alan kişinin polisin gözaltına aldığı kişi olduğunu doğruladı. Zanlının üst aramasında da kadının cüzdanında bulunan 130 lira ve 3 bin lira değerindeki cep telefonu bulundu. Polis, daha sonra iki zanlıyı daha yakaladı. Zanlılar emniyete götürülüp sorgulandıktan sonra bugün adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA