Başbakan Yıldırım'dan Keçiören Metrosu müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Metrosu'yla ilgili olarak "Sene sonunda tamamlanacak. Size Yıldırım sözü." dedi.

Başbakan Yıldırım'dan Keçiören Metrosu müjdesi
Başbakan Yıldırım'dan Keçiören Metrosu müjdesi
Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı üzerine çalışmalarına hız verilen Keçiören Metrosu'nda sona yaklaşıldı.

Başbakan Yıldırım, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile Keçiören arasında 9,2 kilometre uzunluğunda olan ve 9 istasyonu bulunan Keçiören Metrosu'nda incelemelerde bulundu.

Test sürüşü öncesinde Ankaralılar'a seslenen Başbakan'dan müjde üstüne müjde geldi. Yıldırım, Keçiören Metrosu'yla ilgili olarak 'Sene sonunda tamamlanacak. Size Yıldırım sözü.' dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Bu metro inşaatı yıllar önce başladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Bey metro inşaatlarına başladı. Bir belediye için büyük işler. Bir miktar yaptı. Sonra üzerimize yıktı. yıktı. Ben o zaman bakandım. Cumhurbaşkanımız dedi ki bu metroları bir an önce bitirelim Ankaralıları rahatlatalım. Önce Kızılay-Çayyolu, Sincan-Batıken'i açtık. Şimdi de Keçiören-AKM hattını açacağız. Sene sonunda tamamlanacak İnşallah. Size Yıldırım sözü. 

Başbakan Yıldırım'dan Keçiören Metrosu müjdesi

YENİ METRO MÜJDESİ
Geçenlerde bu istasyonlardan birisini incelemeye geldiğimizde gazetede bri haber gördüm. 'Sevgilim, aşkımız hiç bitmesin, sürsün Keçiören Metrosu gibi olsun' diyor. Şimdi bu gençlere üzülmesinler başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık bitiyor, ama onların aşkları bitmesin, sevgileri devam etsin. Bittiği gibi şimdi burada da bitmiyor. Buradan 27 km Çubuk'a kadar da uzatıyoruz. AKM'den Kızılay Meydanı'na kadar 3,5 km daha ilave yapıyoruz. Başkanın kısa günün ticareti, onu da bugün kopardı. Bütün bu Keçiören bittiği zaman Ankara'da raylı sistem 64 kilometreye ulaşmış olacak.

Başbakan Yıldırım'dan Keçiören Metrosu müjdesi

BU ASİL MİLLETE YAKIŞAN DA BUDUR
Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Bizim gurur tablomuz işte burada. Değerli kardeşlerim, Türkiye çok büyük bir ülke, Türkiye'nin bulunduğu konum dünyanın merkezidir. Bundan dolayı herkesin gözü Türkiye'de. Bölgedeki mazlum, hakları ellerinden alınmış ülkelerin umudu da Türkiye'dir. Suriye'de devam eden savaş ve 500 bin masum insan hiç uğruna hayatını kaybetti. 3 milyondan fazla masum, günahsız, kadın-çocuk memleketimize geldi. Onları misafir ettik, bize yakışan da budur. Bu asil millete yakışan da budur.Bizim tarihimizde geçmişimizde insanlık var, insanı yücelt ki devlet yüceltsin mantığı var.

Başbakan Yıldırım'dan Keçiören Metrosu müjdesi

15 TEMMUZ'DA FETÖ'YE DERSİNİ VERDİNİZ
15 Temmuz'da hain FETÖ örgütünün dersini verdik. Bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da sizin özlem çektiği hizmetleri tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye, dünyada yaprak kımıldamazken dünyanın dördüncü büyük köprüsünü Haziran'da açtı. Bursa-İstanbul 45 dakika oldu, onlar konuşur AK Parti yapar. Yetmedi, geçen gün Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de hizmete açtık. Şimdi de Keçiören metrosunun ayak sesleri gelmeye başladı.

HIZLI TREN AĞI GENİŞLİYOR!
Yeni Ankara Garı da bitmeye yaklaştı. Ankara'dan çıkan biri hızlı trenle seyahat edebiliyor. 2019 yılında Sivas'a kadar İzmir'e kadar hızlı trenle gideceksiniz. Böylece Türkiye nüfusunun 15 büyük şehrimizi Ankara'ya hızlı trenle bağlıyoruz.

İSTASYONA YENİ İSİM
9 istasyonumuz var. Bu istasyonlardan Gazino istasyonu diye bir istasyon var. Bu istasyonun adı Şehitler İstasyonu yapalım mı? Şehitlerin adını yaşatıyoruz Keçiören'de. Şehitler İstasyonu Keçiören Metrosu'nun başlangıç istasyonudur.