2. Dünya Göçebe Oyunları'na Yoğun İlgi

Oyunların, açılış töreninin biletleri tükendi.

Kırgızistan'ın ev sahipliğinde 3-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2. Dünya Göçebe Oyunları'nın açılış töreni için satışa sunulan biletlerin tükendiği bildirildi.

Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonundan yapılan açıklamada, Kırgızistan'ın tatil merkezi Çolpon-Ata kentinde düzenlenecek olan oyunların kapanış töreni için bilet satışının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, müsabakaların yapılacağı başkent Bişkek'e 260 kilometre uzaklıktaki Çolpon-Ata şehrindeki hipodroma, yanındaki Beden Eğitimi Spor Kompleksi'ne, kente 20 kilometre uzaklıkta bulunan Issık Göl-Avrora Sanatoryumu'na ve Kırçın yaylasına girişlerin ücretsiz olduğu hatırlatıldı.

Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu, Megakom Cep Operatörü ve Türk Hava Yollarının ana sponsorluğunda ve Kırgızistan hükümetinin organizasyonunda düzenlenecek 2. Dünya Göçebe Oyunları'na, Kırgızistan ile beraber 40 ülkenin katılması bekleniyor.

Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonuna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan başkanlık yapıyor.

Kaynak: AA