Turgutlu Ve Salihli'de 30 Ağustos Kutlamaları

Manisa’nın Turgutlu ve Salihli ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın dolayısıyla 94. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Turgutlu Ve Salihli'de 30 Ağustos Kutlamaları
Turgutlu’da düzenlenen tören 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri alanında Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Çelenk sunma törenine Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Garnizon Komutanı Ömer Haşim Olgun, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre, Turgutlu Jandarma Komutanı Levent Türkeri, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, Ak Parti İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, CHP İlçe Başkanı Erk Kayabaş, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Turgutlu Belediyesinin çelenklerinin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu. Törende Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ömer Haşim Olgun günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Anıt’ta ki törenin ardından Turgutlu Kaymakamlığında tebrigat programı yapıldı ve Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, protokol üyelerini makamında ağırladı. Protokol üyeleri daha sonra Şehitliği ziyaret etti.

Salihli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yılı Manisa’nın Salihli ilçesinde de düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlamalar Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunum töreni ile başladı.

Törene Salihli Kaymakam Vekili Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, oda ve dernek başkanları ile siyasi parti, gaziler ve vatandaşların katıldı.

Törende çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Kamil Karameşe, “Bugün milletimizin kaderinin değiştiği, Anadolu’da düşmana son darbenin vurulduğu, bir milletin yok olma sınırında iken gerçekleştirdiği büyük zaferin 94’üncü yıl dönümüzüdür. Hepimize kutlu olsun” dedi.

Törenin ardından Salihli Kaymakam Vekili Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe ve Belediye Başkanı Zeki Kayda tebrikleri kabul ederken, kutlamalar hükümet konağı bahçesindeki ikram ile son buldu.
Kaynak: İHA