TED Diyarbakır Kolejine İş Adamlarından Ziyaret

Diyarbakır'da hizmete açılan Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji'ni bir grup iş adamı ziyaret etti.

Girişimciler, 88 yıllık mazisi olan TED'in 35. okulu olarak Diyarbakır'da 30 milyon lira yatırımla faaliyete başlayan koleji gezerek, eğitim hizmetleriyle ilgili bilgi aldı.

TED Diyarbakır Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yaptığı açıklamada, kolejin kentte eğitimin yanı sıra istihdama da katkı sunduğunu söyledi.

Eğitim yatırımlarıyla ilgili teşvik kapsamında Diyarbakır'ın 5. bölgede yer aldığını ifade eden Kaya, 'Türkiye'nin neresinde yatırım yaparsanız yapın, Diyarbakır'a yaptığınız yatırım kadar teşvik alabiliyorsunuz.' dedi.

Kaya, eğitim kalitesinin beyin göçünü de engellediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

'Yabancı dil ağırlıklı kaliteli eğitim ve sosyal mekanların fazla olması bir yerde bölgeye dışarıdan gelecek olan gerek kalifiye eleman, gerek bürokrat olsun, bölgede daha fazla kalmasını ve hizmet vermesini de artırıyor. TED Diyarbakır Koleji'nde 100'e yakın personel var. Bunlardan 60'ı öğretmen. 40'a yakını da hizmet ve yemek servisi gibi sektörlerde çalışıyor. Tam olarak hizmet verilmeye başlandığında 5 yıl içerisinde bin 186 öğrenci kapasiteli ve yaklaşık 300 civarında personelle yönetilecek bir okul olacak.'

Kaynak: AA