Seyyid Battal Gazi, Eskişehir'de Anılacak

Eskişehir Valiliğin yürüttüğü BEBKA tarafından finanse edilen Seyitgazi Bölgesi Turizmin Geliştirilmesi Projesi kapsamında 1 Eylül'de Seyitgazi ilçesinin düşmanı işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü ve Seyyid Battal Gazi'yi anma etkinlikleri yapılacak.

Seyitgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlikler Seyitgazi Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.00'da resmi törenle başlayacak. Çelenk sunmanın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Daha sonra Seyyid Battal Gazi Külliyesi'nde Seyyid Battal Gazi'yi anma töreni gerçekleştirilecek. Burada Seyyid Battal Gazi ve şehitler için mevlit okunduktan sonra katılımcılara 'Seyyid Battal Gazi Lokması' ve helva ikram edilecek.

Seyyid Battal Gazi Külliyesi'nin eski fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisiyle birlikte BEBKA projesi kapsamında yapılan fotoğraf yarışmasında ödül alan eserlerin fotoğraf sergisi açılacak.

Etkinliklerde akşam saatlerinde ise Kur'an-ı Kerim tilaveti, Dursun Ali Erzincanlı şiir dinletileri gerçekleştirilecek. İlahi ve şiir dinletilerinin ardından mehteran ve sinevizyon gösterileri yapılacak.

Kaynak: AA