Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Aslan Açıklaması

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları (Sağlık-Sen) Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Aslan, “Adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin şiddete ve silahın arkasına sarılarak masum insanları, sivilleri katleden her türlü eylemi şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Aslan Açıklaması
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Aslan, beraberindeki Diyarbakır İl Başkanı Nurhak Ensarioğlu ve Batman İl Başkanı Zahir Seven ile birlikte, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Cizre Devlet Hastanesi personeli Mehmet Zeki Macartay’ın taziyesine katılmak için ilçeye geldi. Macartay için Kale Mahallesi Şeyh Seyda Camii’nde kurulan taziye yerini ziyaret eden Aslan, Macartay ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Taziye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Aslan, “İki hafta önce Zeki kardeşimiz bir faili meçhul olaydan dolayı iki haftadır hastanede yatıyordu ve beyin ölümü gerçekleşti. Nihayetinde dün hakkın rahmetine kavuştu. Kendisine Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dilerim. Şiddet ve silahın gölgesinde yapılan her türlü eylem hak arama eylemi değildir, bir özgürlük mücadelesi değildir. Bir talep arz meselesini yerine getirme olayı da değildir. Bu bölgede son zamanlarda hunharca ve kör bir şekilde yaşam alanlarına müdahale edilerek hem sivillerimiz hem masum insanlarımız katledilmektedir. Bunların Kürt halkına herhangi bir artısı olmadı, Türk halkına da bir artısı olmadı. Küresel güçlerin taşeronluğunu yapan bu eylemlerden vazgeçin. Bu coğrafyada Kürtlerin en çok yaşadığı yer Türkiye’dir. 30 yıllık bir çatışma ortamını bu ülkede hep beraber gördük. Bu çatışma ortamında 50-60 bin insanımız öldü,17 bin faili meçhulümüz oldu. Bunların birçoğu asit kuyularına atıldı. Adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin şiddete ve silahın arkasına sarılarak masum insanları, sivilleri katleden her türlü eylemi şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA