Kuzey Ege Ve Marmara Adaları Bayramı Dolu Geçirecek

Avşa, Cunda, Gökçeada ve Bozcaada'daki turistik tesisler, 9 gün olarak açıklanan Kurban Bayramı'nı yüzde 100 dolulukla geçirecek Kış nüfusu 2 bin 500 civarı olan Avşa Adası'nın bayram döneminde 100 bin, Cunda Adası'nın ise 20 binden fazla yerli turisti ağırlaması bekleniyor.

BURAK AKAY - SEYHAN KIRICI - Kuzey Ege ve Marmara adlarındaki turistik tesislerin 9 gün olarak açıklanan Kurban Bayramı'nı yüzde 100 dolulukla geçirmesi, Avşa Adası'nın kışın 2 bin 500 civarında olan nüfusunun ise 40 kat artışla 100 binin üzerine çıkması bekleniyor.

Marmara Adalar Belediyesi Başkanı Süleyman Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapıdağ Yarımadası'nın uzantısında oluşan adalar grubunda yer alan Marmara Bölgesi'nin en önemli turizm merkezlerinden Avşa Adası'nın yaşanan bazı gelişmelere karşın yaz dönemini iyi geçirdiğini belirtti.

Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da turist akını beklediklerine işaret eden Aksoy, 'Marmara, Avşa, Ekinlik adalarımızda irili ufaklı 50 plajımız bulunuyor. Bu plajların 25'i Avşa'da. Bu plajlarımız, yaz sezonunu ciddi bir yoğunlukla uğurlayacak.' dedi.

Rezervasyonların hemen hemen tamamlandığını, otel ve pansiyonların 9 günlük tatili yüzde 100 dolulukla geçireceğini vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

'Adamız özelikle yerli turistlerin ilgisini çekiyor. En çok İstanbul'dan misafirlerimiz oluyor. Adamızın kış nüfusu 2 bin 500 civarı. Yaz nüfusu ortalama 30 bin oluyor. Ancak geçen bayram olduğu gibi bu bayram da tatilciler adamıza akın edecek. Bayramda nüfusun 100 bini aşacağını düşünüyoruz. Biz şimdiden önlemler almaya başladık. 24 saat 80 kişiden oluşan temizlik ekibimiz her sabah sahilleri temizleyecek. Sokaklarda çöp kalmayacak. Bayram döneminde ulaşımda sıkıntı olmaması için hem Tekirdağ hem de Balıkesir tarafından ek seferler konulacak.'

Aksoy, Ramazan Bayramı'nda 'adada yiyecek ve içecek sıkıntısı' olduğu yönünde asılsız haberler yapıldığını anımsatarak, 'Kesinlikle öyle bir durum yaşanmadı, bu bayramda da yaşanmayacak. Çünkü o konuda da her türlü tedbir alınmış durumda.' ifadesini kullandı.

Balıkesir Ayvalık Turizm ve Tanıma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, ilçelerine bağlı turizm merkezi Cunda (Alibey) Adası'nda bayram için doluluk oranının şu an için yüzde 90'ı geçtiğini, 9 günlük tatilde bu rakamın yüzde 100'ü bulacağını dile getirdi.

Cunda Adası'nda yatak kapasitesinin 4 bin civarı olduğunu ve bayramda 20 bin kişinin gelmesini beklediklerini belirten Özgültekin, şunları kaydetti:

'İkinci konutları da eklerseniz adanın misafir sayısı bu rakamın çok üzerinde olacak. Bazı tedbirler alındı. Sahil temizliği ve çöp toplama anlamında ilçe ve ada hazır. Ayrıca aşırı yoğunluk olursa ada trafiğe kapatılıyor. Ada çevresinde her bütçeye uygun otel, pansiyon da bulabiliyor misafirlerimiz.'

- Çanakkale adaları da bayramda dolacak

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, belediye olarak kurban bayramında, adaya gelecek misafirlerin en iyi şekilde ağırlanabilmesi adına tüm tedbirlerin alındığına dikkati çekti.

Deniz ulaşımını sağlayan firmayla görüşme yaptıklarını aktaran Çetin, 'Online bilet satışına başlanıyor. Eylül ayı başı itibarıyla online bilet satışının başlamasıyla vatandaşlarımıza büyük bir kolaylık sağlanmış olunacak.' diye konuştu.

Gökçeada nüfusunun Kurban Bayramı'nda yaklaşık 6 kat artarak 35 bine ulaşmasını beklediklerine değinen Çetin, ada tatilini tercih edenlerin mutlu ayrılacağını ifade etti.

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, belediye olarak her bayram olduğu gibi bu dönemde de son hazırlıkları yaparak Kurban Bayramı'nı beklemeye başladıklarını söyledi.

Adanın resmi yatak kapasitesinin 4 bin olduğunu, bunun yanında ev pansiyonlarının da bulunduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

'Bu bayramda Bozcaada tahminlerimize göre neredeyse yüzde 100'e ulaşan bir doluluğa sahip olacak. Misafirlerimizin mağdur olmamaları adına tüm tedbirlerimizi aldık. Trafikteki randevu sistemi uygulaması devam ediyor. Belediye personeli olarak vardiyalı sistem ile neredeyse 24 saat görev yaparak olası sıkıntıları bertaraf etmek için çalışma sürdüreceğiz. Tüm birim sorumluları ile bir iş planı hazırladık. İnşallah adamıza gelen misafirlerimiz tatillerini bir sıkıntı yaşamadan geçirecekler.'

Kaynak: AA