Kutsal Topraklarda Türkiye'ye Dua Edecekler

Hacı adayları, Selimiye Camisi'nde kılınan namazın ardından kutsal topraklara uğurlandı.

Edirne'de, 90 hacı adayı dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Kutsal topraklara gidecek hacı adayları, Selimiye Camisi'nde kıldıkları ikindi namazının ardından yakınlarıyla bir araya geldi.

Selimiye Camisi'nin önündeki otoparkta dualar ve ilahiler eşliğinde yola çıkacakları otobüslere bindirilen hacı adayları ile yakınları arasında duygu dolu anlar yaşandı.

Uğurlama sırasında konuşan Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, hac esnasında boş davranış ve düşüncelerden sıyrılıp, ibadet ve tavaf yapılması gerektiğini söyledi.

Hacca gideceği için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Mustafa Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Selimiye Camisi'nde dua edip namaz kıldık. Yola çıkacağız artık. Torunlarımız, çocuklarımız, komşularımız yanımızda. Çok heyecanlıyız. Kabeyi ilk gördüğümde ülkemize ve bu ülke için şehit olan insanlara, tüm insanlığa dua edeceğim' diye konuştu.

Türkiye olmak üzere tüm İslam memleketlerine dua edeceğine söyleyen Aytekin Karsu, çok duygulu ve heyecanlı olduklarını söyledi.

Dualarla yola çıkacaklarını anlatan Karsu, 'Memleketimiz başta olmak üzere tüm İslam ülkeleri ve Müslümanlar için dua edeceğiz. Allah herkese nasip etsin.' dedi.

Edirne'den 15. kafile olarak giden hacı adayları, İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan kalkacak uçakla Cidde'ye gidecek. Adaylar, Cidde'den hacı olmak üzere Mekke'ye, ardından Medine'ye geçecek.

Kaynak: AA