Köyde Yangın Açıklaması 3 Ahır, 2 Samanlık Ve Köy Konağı Kül Oldu

Sivas’ta merkeze bağlı Tepeönü köyünde çıkan yangında 3 ahır, 2 samanlık ve köy konağı yanarak kül oldu. Ahırlarda bulunan büyükbaş hayvanlar ise köylüler tarafından son anda kurtarıldı.

Köyde Yangın Açıklaması 3 Ahır, 2 Samanlık Ve Köy Konağı Kül Oldu
Edinilen bilgiye göre, merkeze 14 kilometre uzaklıkta bulunan Tepeönü köyünde Bekir Yılmaz’a ait ahırda gece saat 05.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın çevrede bulunan köy konağına Dursun ve İlyas Yılmaz’a ait ahır ve samanlıklara sıçradı. Alevleri fark eden köylüler yangına kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalışarak itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri söndürdü. Yangında 3 ahır, 2 samanlık ve köy konağı kullanılmaz hale gelirken, 25 tavuk da telef oldu.

Yangını sabah 5’te fark ettiklerini söyleyen Bekir Yılmaz, "İçeride hayvanlar vardı inekleri kurtardım 25 tavuğum yanmış. Yangını gördükten sonra itfaiyeye haber verdik. İtfaiye 35 dakika geç geldi. Burada 3 tane ahır, 2 tane samanlık ve bir tane köy konağı yandı" dedi.

Yaklaşık 100 bin liralık maddi hasarın meydana geldiği yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA