Kağızman'da Şehitlere Büyük Saygısızlık

30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kağızman’da da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Kağızman'da Şehitlere Büyük Saygısızlık
İstiklal alanında başlayan törene Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Karaçam, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Yalçıntaş, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunumu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kağızman Şehitliğine ve Kağızman için milli bir değeri olan kurtuluş mücadelesinin ilk şehidi avcı Mahmut’un mezarına ziyarete gidildi.

“Şehitliğin durumu içler acısı”

Dualar okumak için Kağızman Şehitliğine giden kurum amirleri ve vatandaşlar karşılaştıkları manzara karşısında oldukça üzüldüler. Şehitlik ve mezarlar kuru otlar arasında nerdeyse görünmüyor, bayrak bulunmuyor ve bakımsızlığa mahkum olmuş şehitlik bu kadarda olmaz dedirtti. Belediyenin duyarsızlığı vatandaşın tepkinse sebep oldu.

“İlk şehdin mezarında hayvan gübreleri“

Kağızman kurtuluş mücadelesinde milli bir değer olan avcı Mahmut ilçede başlatılan milli mücadele savaşında “Ben Ermeni’ye dalımı dönmem’’ meşhur sözü ile düşmana ilk kurşunu atan ve ilk şehit olanlardandır. Şehit düştüğü yerde kabri olan Avcı Mahmut her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramında kabri başında anılır fakat bu bayram şehidin kabrini görenler büyük şok yaşadı. Kabrin etrafı çöp ve hayvan pisliğinden geçilmezken etrafı inşat hafriyatları ile kapatılmış kabrin içinde ise çöpler vardı. Bu durumu gören vatandaşlar orada bulunan Kağızman Belediye Başkan yardımcısı Recep Kişi ile tartışmaya başladı.

Duruma kızan Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kişi’ye tepki göstererek hemen kabrin hemen temizlenmesini istedi.
Kaynak: İHA