GÜNDEM ÖZETİ / 30 Ağustos 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Büyük Zafer'in 94. yıl dönümü

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Anıtkabir ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katılacak.

(Ankara/09.30/11.00)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anıtkabir'deki törenin ardından Dumlupınar'daki törende yer alacak, partisince Kızılay'dan Anıtkabir'e düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Büyük Yürüyüşü'ne iştirak edecek.

(Ankara/Kütahya/Ankara/09.30/13.00/19.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, resmi ziyarette bulunmak üzere Polonya'nın başkenti Varşova'ya gidecek.

3- Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki terör tehditlerine karşı yürütülen Cerablus'taki Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.

4- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

SPOR

1- Kulüpler Birliği Vakfı yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek.

(Ankara/15.30)

2- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Regnum Carya Golf&Spa Resort'ta bir futbolcuyla basın toplantısı düzenleyecek.

(Antalya/18.30)

3- A Milli Futbol Takımı, Rusya ile 31 Ağustos Çarşamba günü oynayacağı özel maçın hazırlıklarını, Regnum Carya Golf&Spa Resort'ta 15 dakikası basına açık yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(Antalya/19.00)

4- ABD Açık Tenis Turnuvası ana tablo maçları devam ediyor.

(New York)

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA