Çolakoğlu'ndan Hayvan Sahiplerine Uyarı

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile hayvan nakillerinin en hızlı şekilde yapılarak hayvan sahiplerini bekletmemek için kurum olarak gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Çolakoğlu'ndan Hayvan Sahiplerine Uyarı
Kurbanlık sevkiyatı hakkında açıklamalarda bulunan Ergün Çolakoğlu, aşısı eksik olan ve küpesi olmayan bir tek hayvanın bile nakledilmesinin mümkün olmadığını belirterek, hayvan sahiplerinin mağdur olmamaları için uyarılarda bulundu. Kurban Bayramı dolayısıyla artan hayvan nakilleri için nöbetçi veteriner hekim bulunduracaklarını, gün ışığı olduğu müddetçe mesai mevhumu gözetmeksizin sevk işlemlerini gerçekleştireceklerini söyledi.

Vatandaşlarla hayvan sevkleri noktasında diyaloglarının iyi olduğunu kaydederek, en hızlı hizmeti verme çabası içinde olduklarını ifade eden Çolakoğlu, "Kurban Bayramı arefesinde veteriner arkadaşlarımız köy köy dolaşarak aşılama çalışmalarını sürdürüyorlar. Sevk edilecek hayvanlarda şap aşısının yapılması zorunluluğu var. Sevk tarihinden 21 gün önce şap aşısının yapılması zorunludur. Ayrıca küpesiz hayvan kesinlikle sevk edilmemektedir. Vatandaşlarımız zaten bu durumun bilincindedir. Bize gelindiği zaman biz de gerekli tetkikleri yaptıktan sonra herhangi bir eksiklik yoksa sevk işlemini gerçekleştiriyoruz. Sevke uygun olmayan hayvanların sevkine kesinlikle müsaade etmiyoruz" dedi.

Mesai mevhumu gözetmeden sevk işlemi yapacaklarını dile getiren Çolakoğlu, "Kurban Bayramı dolayısı ile sürekli nöbetçi veteriner hekim arkadaşlarımız olacak. Hayvan sevklerinin yoğun olduğu bu dönemde vatandaşlarımızın işlemlerinin hızlı yürümesi çabası içerisinde olacağız" diye konuştu.

İstanbul bölgesine kurbanlık sevkinin 29 Ağustos günü başladığını ve hareketliliğin arttığını ifade eden Çolakoğlu, "Kurbanlık olarak en çok sevk yaptığımız iller, İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Ankara, Bursa, Adana ve İçel gibi illere kurbanlık sevki yapıyoruz. Şu anda yoğun olarak gidiyor. Günde 50-60 tır kurbanlık gidiyor. Kurban döneminde, 20 bin dolayında büyükbaş ve 50 bin dolayında da küçükbaş kurbanlık il dışına gönderilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA