CHP'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yılı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partisi Kula ilçe Örgütü Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

CHP'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması
Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk sunma törenine CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga, Gençlik Kolları Başkanı Kadın Kolları ve partililer katıldı.

İlçe Örgütü adına CHP İlçe Başkan Osman Kasırga’nın Atatürk Anıtına Çelenk Sunumuyla başlayan törende Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları için saygı duruşunda bulunulurken ardından da İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga, “Bundan 94 yıl önce 30 Ağustos Büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarının kazandığı zaferin yıldönümü. Tarihimizin kilometre taşlarından biri olan 26 Ağustos 1922 Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferi’nin Mustafa Kemal ve arkadaşlarının emperyalizme karşı verdiği ulusal kurtuluş mücadelemizin zaferle taçlandırıldığı ve tüm mazlum milletlere örnek olan tarihin yıl dönümüdür." dedi.

Kasırga, “30 Ağustos Zaferi aynı zamanda tam bağımsız ulusal egemenliğe dayanan laik ve demokratik yeni Türk Devletinin kurulmasının yolunu açmıştır. Cumhuriyet Halk Partisinin bir neferi olarak burada bulunmaktan şeref duymaktayız. Siyasetimizi ve görevimizi bu yönde yapmaktan onur ve şeref duyuyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak Üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA