Bursa'da 600 Yıllık Tarihi Camide Restorasyon

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen 600 yıllık İsak Şah Camii''ndeki çalışmalarda tamamlanma aşamasına gelindi.

Namazgah Caddesi'ndeki camide devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Altepe, Bursa'nın tüm semtlerinde bulunan kent ziynetlerine sahip çıkmaya devam ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Yıldırım ilçesinde 'Müftü Önü Camii' olarak bilinen ve 600 yıl önce İsak Şah tarafından yaptırılan mabed, zamanla binalar arasına sıkışıp kalmış, abdest alma yeri dahi yoktu. Bu kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için Vakıflar Bölge Müdürlüğünden alınan izinler akabinde çalışmalara başladık. Cami etrafındaki binalar kamulaştırılarak düzenleme alanı oluşturduk. Camimizin içi ve dışı, daha önce kapatılmış pencereleri, beton minaresiyle orijinal olarak yeniden ayağa kaldırılıyor. Yapılan çalışmalarla canlanan camimiz, ilk günkü güzelliğine, orijinal haline kavuşmuş olacak. Mahallemize ve Yıldırım'a değer katacak.''

Kaynak: AA