Ardıl Barajı İnşaatında Sona Yaklaşıldı

Gaziantep'in Araban ilçesindeki Ardıl Barajı inşaatında sona yaklaşıldığı bildirildi.

Ardıl Barajı Şantiye Şefi Salih Bilen, inşaatta incelemelerde bulunan gazetecilere yaptığı açıklamada, 2016 Kasım ayı içerisinde su tutulma işlemine başlanacağını belirtti.

Araban ilçesine bağlı Köklüce (Ardıl) kırsal mahallesindeki Ardıl çayı üzerine inşaatı yapılmak üzere 21 milyon 865 bin liraya ihalesi yapıldığını ifade eden Bilen, Ardıl Barajı'nın gövde hacminin 150 bin metreküp olduğunu temelden yüksekliğinin ise 54 metre olduğunu anımsattı.

Araban Ovası'nda 25 bin 730 dekarlık tarım arazisinin cazibeli olarak sulanmasının sağlanacağını belirten Bilen, 'Kurban Bayramı öncesinde, gövde üzerindeki köprü imalatı da tamamlanmış olacaktır. Kasım 2016'da su tutulması planlanmaktadır. Göl sahasının etkilediği 2,5 kilometre yol inşaatı ve geriye kalan diğer işlerin de yıl sonuna kadar bitirilmesi hedeflenmektedir.' şeklinde konuştu.

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan da Ardıl Barajı inşaatının çalışmalarından duyduğu memnuniyetini belirterek, 'Ardıl Barajı projesinin hayata geçirildiğini görmek bizi çok mutlu etti. Bu konuda büyük emekler sarf eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'a, projede emeği geçen ve destek veren AK Parti hükümetinin, devletin tüm yetkilileri ile çalışmaları yürüten firma yetkililere teşekkür ederim.' dedi.

Kaynak: AA