AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Haftalık Basın Toplantısı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığınca haftalık basın toplantısı düzenlendi.

İl Başkanlığı binasındaki toplantıya, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Afyonkarahisar Medya ve Tanıtım Başkanı Mustafa Ötken katıldı.

Yurdunuseven, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkuyla kutladığını ifade ederek, 1071'den başlayıp, bugüne kadar bu vatan, bayrak, millet ve ezan için şehit olan tüm şehitler için Allah'tan rahmet dilediğini belirtti.

26 Ağustos'ta başlayan, 30 Ağustos'ta taçlanan ve 9 Eylül'de düşmanın İzmir'e dökülmesiyle sona eren Kurtuluş Savaşı'nın kutlu günlerini yaşadıklarını dile getiren Yurdunuseven, Ağustos ayının Türk tarihi açısından önemli bir ay olduğunu söyledi.

Yüce Türk Milleti'nin Zafer Bayramı'nı kutlayan Yurdunuseven, bir daha bugünlerin yaşanmamasını dileyerek, 15 Temmuz'da ikinci bir Kurtuluş Zaferi yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

'Bu millet, devletine tekrar sahip çıkmıştır. Türk tarihinin seyrine bakarsanız, bundan 150 yıl önce tekerrür eden, yapılan işlemler 15 Temmuz'dan önce de tekrarlanmıştır. Bu nedenle 15 Temmuz gecesinde bu millet ikinci bir Kurtuluş Savaşı vermiştir. Geçen hafta iki şehidimiz vardı. bir asker, bir de polisimiz şehit oldu ve ebediyete uğurladık. Bu vatan, bu millet ve bu bayrak için şehit oldular. Tabi bundan dolayı yüreğimiz yanıyor, ciğerimiz yanıyor. Ama bu milletin devamı ve bekası anlamında bu mücadelenin en sert şekilde devam ettiğinin göstergesidir.'

Yurdunuseven, şehit polis Mehmet Dama'nın cenaze merasimi için gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ile yapımı devam eden kavşak ve yüksek hızlı tren yatırımlarının gezildiğini ve Özdilek Kavşağı'ndaki köprü çalışmasının bu yılın sonuna kadar hizmete açılacağını bildirdi.

Kaynak: AA