Adıyaman'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl dönümü nedeniyle Adıyaman’da tören düzenlendi.

Adıyaman'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları
Adıyaman Valiliği önünde gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında geniş güvenlik önlemi alındı. Özel hareket polislerinin yanı sıra Valilik etrafından ki araçların park edilmesine müsaade edilmedi.

Valilik önündeki törenler Valilik, Jandarma ve Belediye çelenklerinin Atatürk büstüne bırakılmasıyla başladı.

Çelenk bırakılmasının ardından Jandarma Yarbay Vedat Kültür tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.

Vedat Kütük konuşmasında, FETÖ terör örgütünün darbe girişimine değinerek, “30 Ağustos Zafer Bayramı Türk Milletinin bir ve beraber olmasının meyvesidir. 30 Ağustos onurlu eşsiz bir zaferdir. Şehit kanlarıyla sulanan aziz vatan topraklarını cebren ve hile ile ele geçirmek isteyen FETÖ terör örgütünün ve taşeron terör örgütlerinin hain ve sinsi planları aziz milletimizin şanlı direnişi ile boşa çıkarılmış ve milletimiz bağımsızlığına, iradesini ve demokrasisine bağlı çıkmıştır” dedi.

Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Daha sonra Adıyaman Fen Lisesi öğrencisi Ülkü İrem Gündüz, şiir okudu.

Törene Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, kurum ve kuruluş müdürleri ile askeri erkan katıldı.

Resmi törenin bittiğinin anons edilmesinden sonra tören alanında bekleyen CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği çelenkleri gören Adıyaman Valisi Abdullah Erin, çelenkleri bırakmaları için başkanları davet etti. CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Aslan Palalı çelenk bıraktı. Çelenklerin bırakılmasından sonra tören sona erdi.
Kaynak: İHA